S5/KS-017 Goli vrh

Moderator: s58r

Odgovori
S57MS

S5/KS-017 Goli vrh

Odgovor Napisal/-a S57MS »

Goli vrh 1787m leži na Jezerskem nad dolino Ravenske Kočne.Do tja pridemo, če na Jezerskem zapeljemo desno mimo umetnega jezera in nadaljujemo po dolini Ravenske kočne proti tovorni žičnici.Čez velike pašnike nas pelje makadamska cesta , ki se potem v gozdu dviguje do razcepa , kjer zavijemo levo in po kakšnih 100 parkiramo.Ta levi odcep ceste se kmalu konča pri vikendu ob gozdni jasi, mi pa že prej zavijemo levo kot kažejo smerne table.Markirana pot se kmalu začne dvigovati in po gozdu brez problemov po približno uri hoje pridemo na Jenkovo planino.
Goli vrh s poti.jpg
Goli vrh s poti.jpg (126.23 KiB) Pogledano 1895 krat
Do tu sem pot že poznal saj sem se že prej večkrat tu vzpenjal ali pa sestopal s precej zahtevne poti na Malo in Veliko Babo.No danes sem zavil na Jenkovi planini levo in se v dobre pol ure povzpel na Goli Vrh.Celotna pot je sicer kar strma in se zato hitro dvignemo na 1787 m višine a je varna brez prepadov in primerna tudi za družinske aktivacije z otroci.Dobro uro in pol hoje včasih otroci zmorejo še hitreje od nas, ki vlačimo še neko čudno kramo, da sem bil ponovno zanimivost .Prav zanimivo kaj vse me ljudje sprašujejo na raznih vrhovih, čemu mi služi moja »rogovilasta antena«, predno slišijo da bom vzpostavljal veze.
razgled proti zahodu.jpg
razgled proti zahodu.jpg (108.81 KiB) Pogledano 1895 krat
Razgled z Golega vrha me je kar nekoliko presenetil saj je v lepem vremenu prav navdušajoče opazovati vse znane vrhove.Mislim , da je celo boljši kot s precej višje Velike Babe ,ki je pomaknjena bliže glavnemu grebenu Kamniških alp.Tudi z aktivacijo ni bilo nobenih problemov in sem naredil 16 vez na 2m od tega 3 z OE postajami.Aktivacijo sem naredil že proti koncu novembra 2009 a kot ponavadi spet zamujam s poročilom in še nekaterimi sem jih v globokem zaostanku.Takrat je bilo na vrhu kopno , nekaj zaplat snega sem srečal le na avstrijski strani po kateri sem se vračal na Jenkovo planino .
Jenkova planina z Golega vrha.jpg
Jenkova planina z Golega vrha.jpg (132.31 KiB) Pogledano 1891 krat
To da sem pri tem sestopil predaleč in se potem čez strm smrekov gozd prebijal navzgor je pri meni že klasika….skoraj vedno si malo »popestrim« zadevo.

73

S57MS Marko

še nekaj slikic
https://photos.google.com/album/AF1QipO ... YEFQJpLQTA
Odgovori