Goli vrh 1787m leži na Jezerskem nad dolino Ravenske Kočne.Do tja pridemo, če na Jezerskem zapeljemo desno mimo umetnega jezera in nadaljujemo po dolini Ravenske kočne proti tovorni žičnici.Čez velike pašnike nas pelje makadamska cesta , ki se potem v gozdu dviguje do razcepa , kjer zavijemo levo in po kakšnih 100 parkiramo.Ta levi odcep ceste se kmalu konča pri vikendu ob gozdni jasi, mi pa že prej zavijemo levo kot kažejo smerne table.Markirana pot se kmalu začne dvigovati in po gozdu brez problemov po približno uri hoje pridemo na Jenkovo planino.
73
S57MS Marko
še nekaj slikic
https://photos.google.com/album/AF1QipO ... YEFQJpLQTA
Do tu sem pot že poznal saj sem se že prej večkrat tu vzpenjal ali pa sestopal s precej zahtevne poti na Malo in Veliko Babo.No danes sem zavil na Jenkovi planini levo in se v dobre pol ure povzpel na Goli Vrh.Celotna pot je sicer kar strma in se zato hitro dvignemo na 1787 m višine a je varna brez prepadov in primerna tudi za družinske aktivacije z otroci.Dobro uro in pol hoje včasih otroci zmorejo še hitreje od nas, ki vlačimo še neko čudno kramo, da sem bil ponovno zanimivost .Prav zanimivo kaj vse me ljudje sprašujejo na raznih vrhovih, čemu mi služi moja »rogovilasta antena«, predno slišijo da bom vzpostavljal veze.
Razgled z Golega vrha me je kar nekoliko presenetil saj je v lepem vremenu prav navdušajoče opazovati vse znane vrhove.Mislim , da je celo boljši kot s precej višje Velike Babe ,ki je pomaknjena bliže glavnemu grebenu Kamniških alp.Tudi z aktivacijo ni bilo nobenih problemov in sem naredil 16 vez na 2m od tega 3 z OE postajami.Aktivacijo sem naredil že proti koncu novembra 2009 a kot ponavadi spet zamujam s poročilom in še nekaterimi sem jih v globokem zaostanku.Takrat je bilo na vrhu kopno , nekaj zaplat snega sem srečal le na avstrijski strani po kateri sem se vračal na Jenkovo planino .
To da sem pri tem sestopil predaleč in se potem čez strm smrekov gozd prebijal navzgor je pri meni že klasika….skoraj vedno si malo »popestrim« zadevo.S5/KS-017 Goli vrh
Moderator: s58r
Vrni se na “KS - Kamniško - Savinjske Alpe”
Pojdi na
- PRAVILA
- INTERNATIONAL USERS
- SOTA - S5
- ↳ SOTA S5
- ↳ SOTA točke
- ↳ Predlogi in spremembe ARM
- ↳ Arhiv ARM predlogov in sprememb
- ↳ Arhiv
- ↳ Napovedane aktivnosti