Vreme je bilo napovedano bolj tako tako zato se odpraviva na malo krajšo turno smuko, ki je še dokaj blizu doma. Odločiva se za Kranjsko Reber.
Dostop iz Kamnika proti prelazu Črnivec. Malo pred prelazom levo proti Podvolovljeku in Veliki planini. Pri gostišču Kranjski Rak zaviješ desno. Avto parkiram pri Štajerskem Raku saj naprej ne gre - SUPER bo vsaj mir. Parkirišče je lepo spluženo čeprav je cca 40cm snega. Možakar, ki je plužil parkirišče je velik kup spluženega snega naril kar na cesto, ki vodi proti Kašni planini in Kranjski rebri. Tako avtomobilisti še nekaj časa ne bodo mogli riti po planini. Pritrdiva smuči in se odpraviva po nedotaknjeni cesti proti prelazu med Kranjsko Rebrijo in Kašnim vrhom. Na prelazu zaviješ desno proti pastirski koči na Kašni planini in od koče naprej proti vrhu. Hoje je bilo za dobro uro in pol. Snega je na vrhu kakšen meter in pol in vsaj 20 do 30cm pršiča, sam vrh pa je spihan do skal. Brez smuči bi se celo pot globooooko udiralo tako pa je bilo krasno saj ni bilo nikjer še noben gazi.
Ker je turne opreme v na hrbtniku in na nogah kar precej sem imel s seboj samo FT 290R in HB anteno za 144MHz. Na vrhu je bril veter in bilo je kar precej mraz zato sem po dobrih 20minutah dela hotel že odnehati, ko me pokliče Miloš S57D in pove, da so 15min pod vrhom Koprivnika. Odhod preložim in vmes naredim krog za ogrevanje. Sledita še dve vezi in oglasi se Miloš z vrha S5/CP-005. Malo za njim še veza z S57OPZ in S57BNX nato pa hitro pospravljanje opreme in pripenjanje smuči. Smuka po pršiču do avtomobila je bila samo še pika na i.
Lp
S56JAZ
S5/KS-029 Kranjska Reber
Moderator: s58r
Re: S5/KS-029 Kranjska Reber
.
Zadnjič spremenil S57D, dne 26 Maj 2010, 14:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: S5/KS-029 Kranjska Reber
Marjan pozdravljen,
prilepi še kdaj kakšno fotko, za tiste, ki bi šli na vrh za tabo in si lahko malo ogledajo razmere, ki jih čakajo. Jaz sem na Kranjski rebri sicer že bil, bi pa šel še enkrat pozimi , pa bi kakšna fotka prav prišla.
73, Lukas
prilepi še kdaj kakšno fotko, za tiste, ki bi šli na vrh za tabo in si lahko malo ogledajo razmere, ki jih čakajo. Jaz sem na Kranjski rebri sicer že bil, bi pa šel še enkrat pozimi , pa bi kakšna fotka prav prišla.
73, Lukas