S5/KS-044 Vovar

Moderator: s58r

Odgovori
s56jaz

S5/KS-044 Vovar

Odgovor Napisal/-a s56jaz »

Kot zadnjo aktivacijo v letu 2008 sem izbral Vovar. Prvotno sem sicer nameraval aktivirati Goli vrh KS- 052 pa sem ugotovil, da verjetno ne ustreza kriteriju 150. :( Upam pa, da se motim kajti to bi bil glede na moj QTH najbližji SOTA vrh. Če višina ustreza ga bom aktiviral enkrat v prihodnosti.
Vovar leži v bližini vasi Gozd, ki je znana po veliki škodi, ki jo je naredil vihar letošnje poletje. Posledice v gozdovih so še sedaj dobro vidne.
Do vasi Gozd najlaže pridemo s ceste , ki vodi iz Kamnika v Gornji grad. Malo nad vasjo Smrečje zavijemo desno in po slabih 2km se znajdemo pred gasilnim domom, kjer zopet zavijemo desno do prvih hiš. Tu zopet zavijemo desno. Gozdna cesta nas preko travnika privede v gozd kjer imamo še cca 500m do izhodišča. Po tej cesti se lahko pripeljemo naprej do vasi Brezje nad Kamnikom. S parkirišča se odpravimo levo navzgor v gozd. Zaradi podrtih dreves je najboljše, da izberemo eno od gozdnih vlak, ki vodijo proti vrhu. Nekateri deli gozda še niso očiščeni in nam podrto drevje lahko povzroča kar nekaj težav.
Na vrhu nas pričaka vpisna skrinjica, razpelo in toplomer (veselo je ves čas kazal -5 stopinj) :mrgreen: in kar je najboljše za zimske razmere - klopca na kateri je pritjen stirodur za izolacijo. :D Napenajanje anten za KV je kar težavno saj je vrh gosto poraščen in z njega ni posebenga razgleda. Kdor ima rad lepo panoramo se mora podati proti jugu ali vzhodu kakšnih 100m.
Na KV mi aktivacija ni uspela saj sem uspel narediti samo eno vezo na 3,7MHz seveda SSB. Na 7MHz sem žal klical v prazno. :cry: Na 14MHz sem preizkusil EH anteno, ki sem jo montiral na odlomljeno vejo. Sprejem je bil kar zadovoljiv vendar sem pri nošnji očitno premaknil Al plošče in anteno razglasil zato je šel na oddaji SWR v višave. :evil:
Na 145MHz je bilo boljše, kjer sem naredil nekaj vez z znanimi lovci in aktivatorji. Hvala vsem, ki ste me čakali na frekvenci in objavili spot. :)
Vrh ima kar nekaj vsakodnevnih obiskovalcev in nekateri so bili začudeni kaj neki počnem tam gori v mrazu in s čudno ropotijo na kolenih. Ko je pridirjal zadnji obiskovalec in zatrdil, da je kar mrzlo sem mu povedal, da tam sedim že dobri 2uri in da ni sile je zavil z očmi :o in me pogledal tako, da je bil vsak nadaljnji komentar odveč.

Lepe praznike, obilo zdravja in uspehov v letu 2009 vam želi
S56JAZ :geek:
Odgovori