OE/KT-036 - Hochtristen, OE/KT-323 - Grafische Tristen ter OE/KT-029 - Kreuzeck

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

OE/KT-036 - Hochtristen, OE/KT-323 - Grafische Tristen ter OE/KT-029 - Kreuzeck

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Za dva dneva sem se podal v Zgornje Dravsko dolino v področje Kreuzecka (Kreuzeck group). Do izhodišča Emberger Alm imam od doma slabih 150km, sicer precej počasne in ovinkaste ceste (nisem šel po AC in skozi Karavanke).

Parkirišče na tem sicer zelo obleganem letovišču je v tej sezoni skorajda prazno. Nekaj več je bilo avtomobilov zgolj zaradi tega ker je bila, tako kot pri nas, v dolini sama megla, ki je segala do nekje 1200m nmv. Vreme zgoraj pa res čudovito. Prvi dan nekoliko več vetra, drugi dan pa res lepo, mirno.

Slika
Na izhodišču (Emberger Alm)

------------------------------------------------------------------------- 1. dan------------------------------------------------------------------------
Prvi dan aktiviram najprej OE/KT-036 - Hochtristen. Vrh s križem na vrhu in seveda popolnoma gol je lahko dostopen in solidno markiran z polno tablami. V bistvu je tukaj celo področje popolnoma golo in se rastje zaključi nekje na 1800m nmv. Lepa višina, daje tudi možnost zvez s S5. Z lahkoto naredim S56IHX na 2m in tudi seveda S57MS, ki je ravno aktiviral Košutnikov turn.

Slika
Prvi cilj - OE/KT-036 - Hochtristen

Slika
Na vrhu

Ker je bilo še nekaj dneva se odpravim naprej še na drugi hrib - sosednji OE/KT-036 - Hochtristen. Hoje je kar nekaj, saj se je potrebno spustiti več kot samo 150m. Vrh je slabo obiskan. Temu botruje verjetno slaba nekoliko bolj zahtevna pot, ki pa je po novem celo označena. Tudi tukaj gre za prostoren in seveda vrh s križem, ki pa je nekoliko stran od SOTA točke.
Tudi na tem vrhu brez problema delam Marjana, še celo z boljšim signalom.

Slika
Grafische Tristen

Do avta se vračam pozno, s čelko na glavi.

------------------------------------------------------------------2. dan------------------------------------------------------------------

Zjutraj zgodaj vstanem. V planu samo en vrh vendar ta dokaj pohodniško zahteven, saj je OE/KT-029 - Kreuceck, oddaljen kake 5-6 ur hoje.
Glede na vremenske razmere sem si omislil, da bom tokrat potoval s padalom. Pot sem si tako skrajšal in olajšal za dobro uro in pol.
Če sem prvi dan še srečal kakega pohodnika, tokrat ni bilo niti ene same duše.

Slika
Res lepo jutro. Tukaj sem že nekje na 2200 metrih.

Slika
Feldner-Hütte Mimo te koče gre tudi pot na Kreuzeck. Seveda je odprta smo med sezono.

Slika
Jezero za kočo in zadaj Kreuzeck, ki se odseva na vodni gladini

Slika
Povsod polno jezer, težav z vodo nisem imel. Štartal sem celo brez kaplje.

Tudi na tem vrhu križ in dovolj prostora. Razgledi fenomenalni.
Vrh je doživel tudi krstno aktivacijo. Tudi na tem vrhu lepi signali iz S5. Posebej sem se razveselil IV3NGF, ki je aktiviral Veliki Grintavec.
Ob povratku sem imel v mislih še en neaktiviran vrh a mi je zmanjkalo energije. Bo ostal za drugič oz. za nikolič :)

Slika
Na vrhu. Res lepi razgledi, tudi proti Julijcem se je videlo super.

Slika
V daljavi levo Veliki Klek

Slika
Tudi s tega vrha sem odletel.

Slika
Vasica iz katere sem vsakič štartal. Sliko sem posnel iz zraka tik pred pristankom.

Priporočam, vendar izven poletne sezone. Pozimi mora pa to biti raj za turno smuko.
Odgovori