S5/KS-020 Gradišče (Njivica) malo drugaće - tretji pristop

Moderator: s58r

Odgovori
S53MN

S5/KS-020 Gradišče (Njivica) malo drugaće - tretji pristop

Odgovor Napisal/-a S53MN »

Žena in tašča sta mi dala prost dan (večna jima hvala) in dan je bil za SOTO. Iskal sem en lažje dostopen vrh za mojo oslabelo kondicijo. Odločitev je padla: Rzenik v kamniškoo savinjskih alpah. Od doma sem odšel okoli poldneva, in glede na to, da je vse skupaj potekalo na hitro, ni bilo časa za napoved in alert na SOTAwatch. Ampak saj tudi drugi izkušeni aktivatorji ne pišejo več v Napovedane aktivnosti :( ampak samo alerte na SOTAwatch.

Ok, DOSTOP:
Iz Ljubljane: Kamnik, Stahovica desno, proti Črnivcu, malo pred prelazom strogo levo proti Kranjskemu raku, tam levo in smer Marijanine njive. In sedaj, hop, na cesti sneg, na avtu letne gume in ni druge kot parkirat avto. GPS mi pravi, da je do Rzenika 5,6 km. OK, pot pod noge. Od parkirišča naprej je bil skozi sneg na poti in je izgledalo takole:
Slika

Ker je bilo kolikor toliko položno, je še kar lepo šlo. Pogrešal sem pa krplje, ampak potem bi bilo že kičasto.
Prišel sem do odcepa za parkirišče Tihe doline na Vel. planini.
Slika
Hoje za mano je bilo že za slabo uro, poleg tega sem pameten ugotovil, da sem v avtu pozabil vodo, in odločitev je bila naslednja, kot je že razvidno iz naslova prispevka: Velika planina.
Slika
Vrh, oz. njegov približek se že kaže iz goščave :)
Slika
Pomlad že na veliko kuka izpod snega in čaka, da ga pobere, da zacveti in narava zadiha s polnimi pljuči.

Na vrhu se nisem zadržal dolgo, zaradi pozne ure in oddaljenosti od ad avta (kaki dve uri hoje), tako, da se opravičujem vsem, kateri so me sfalili. Bo pa drugič bolje. Vsekakor pa nisem hotel sprobavati hoje po megli na Veliki planini.

Več slik je tukaj.

Mislim, da mi te teme ni poterbno zaklepat, lahko tudi kdo kaj napiše :)
73 de Andrej - S53MN
Uporabniški avatar
s57xx
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/KS-020 Gradišče (Njivica) malo drugaće - tretji pristop

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Andrej, tokrat si bil pa res v rož'cah :D ... No, kdor bo v naslednjih mesecih hotel ponoviti tvoj vzpon, bo moral ubrati podobno turo, Slišim, da za dva meseca zaradi remonta ustavljajo gondolo.
Jure S57XX
S53MN

Re: S5/KS-020 Gradišče (Njivica) malo drugaće - tretji pristop

Odgovor Napisal/-a S53MN »

Ja, res je bil užitek, koliko cvetja je prikukalo na plano. Sem pa včeraj poslušal pogovor z kamniškim županom Smolnikarjem, ki je omenil, da bo remont trajal mesec in pol do dva meseca, kot si omenil tudi ti, Jure.
Sem pa v opisu aktivacije pozabil na dve malenkosti :) Prva je glede možnosti postavitve anten; kdor pozna Gradišče (Njivice) ve, da je gor mizast vrh, in vkljub temu lahko tudi postaviš anteno, kakršno ti srce poželi :)
Drugo kar je, bi pa opisal sestop. Spustil sem se kontra od dvosedežnice, mimo planšarskega naselja. Na levi je kapela Marije snežne, nato v križišču zavijemo levo mimo Domžalskega doma proti Gojški planini. Oznake so na poti vzorne in skoraj ni mogoče faliti. Na cesto pridemo točno na Marijaninih njivah, od koder tudi priporočam izhodišče. V suhem pa priporočam parkirišče pod Tiho dolino (še malo naprej od Marijaninih njiv).
Je pa to vsekakor veliko boljša varianta kot pa da se z nihalko in sedežnico pritrogaš praktično do 2 metra pod vrh. Saj za svoje telo narediš nekaj dobrega :)
73 de Andrej - S53MN
Odgovori