BR-024 Stari tabor, hrib med Povirjem in Lokvijo.
Vreme je bilo tudi tokrat odlično!
Zakaj? Zato, ker mi je dovolilo, da postavim anteno in nato še cigansko naselje, šele nato se je us-calo.
Že včeraj sem nabavil eno 2x3 metrsko platno, ki ima na krajih Al rinke, zjutraj pa še pred odhodom na hrib skočil v kmečko trgovino po nekaj metrov vrvice. Platno ima le enih pol kilograma teže. Mislim, da je to ena boljših investicij v SOTO zadnje čase. Skoraj boljša kot nabava 817 ali ročke. Sem vsaj suh!
In klofarija? Amerika! Ludnica! Noro! Tako velikega in tako dolgega pile-upa še nisem imel doslej. Če ne bi cel čas padal dež in ne bi burja privzdigovala platna bi še pomislil, da sem na kakšni mikronezijski DXpediciji, tako pa me je to stalno opozarjalo, da sem le na SOTA Mikroekspedciji. Vendar z adrenalinom v višavah. Dovolj pove podatek, da so se takerji umirili natanko po 60 minutah dela, ker sem takrat zapisal v LOG, da prvič od začetka spet kličem CQ. Eno uro pile-upa. Pred leti, ko sem dobesedno živel za hamovščino bi skoraj "ubijal" za kaj takega. In danes zahvaljujoč SOTi se te želje uresničujejo. Ne po ubijanju, po doživljanju pile-upa. Pa magari "le" 1 uro. To je treba doživet! Morda komu to ne pomeni nič ampak vse se dogaja z maksimalno 5 vati moči in z "neprilagojenim" inv.V dipolom.
Čakal sem Jureta S57X, pogledal preko mobita na SOTAwatch in videl, da dela na 2m FM.....kasneje ga ni bilo več spotiranega in vedel sem, da se nekaj dogaja.
Čakal sem Radota S58R in ga dočakal. Signal je bil tam na meji šuma, vendar razumljiv.
Čakal sem fante in punco na 2m FM, pa dobil le nekaj od njih.
Hvala vsem aktivatorjem za S2S zveze, še posebno našim S5 operaterjem.
p.s.
med digitalno pavzo sem zrušil nekaj metrov starodavnega obzidja. Ma nisem nalašč. Pod nogami se je odkrušil cel plaz zidu in me peljal 4 metre proti dolini. Tako, naprej, na ribco. Ma razen nekaj novih odrgnin na nogi, globokih lepotnih črt na roki in bolečega vratu se je končalo na tak način, da bom jutri spet "v luftu".
NNNP !
slike od danes so od tu naprej:
http://picasaweb.google.com/s53x.sota/Z ... 3728545746" onclick="window.open(this.href);return false;