Zimski Activity Weekend SOTA Slovenija

Manjaktualne stvari

Moderatorji: s58rs57bba

s57x

Re: Zimski Activity Weekend SOTA Slovenija

Odgovor Napisal/-a s57x »

Ojla Zvone! Hvala za pomoč; žal sem še nekje nekaj pritisnil, ker sem opciji, ki si ju opisal, poznal, saj tokrat ni bilo prvič, da sem kakšno "stuhtal". Na cw kaj več od filtrov, NB pa RIT gumba niti nisem uporabljal. Res je, postajo prav slabo poznam, posebno UKV zadeve. In enkrat se je moralo pošteno zalomiti :cry: . Postaja se tokrat na UKV res obnaša, kot da je zaklenjena. Bom jutri lepo na toplem zadevo pogledal (in končno skopiral predzadnjo stran navodil :roll: ).

Ajaj, saj res, zakaj nisem delal na KV/SSB??? Ma, tudi kapnilo mi ni :mrgreen: ! Ah, ja....

73 Jurij, s57x
Uporabniški avatar
s53x
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a s53x »

BR-024 Stari tabor, hrib med Povirjem in Lokvijo.

Vreme je bilo tudi tokrat odlično!
Zakaj? Zato, ker mi je dovolilo, da postavim anteno in nato še cigansko naselje, šele nato se je us-calo.
Že včeraj sem nabavil eno 2x3 metrsko platno, ki ima na krajih Al rinke, zjutraj pa še pred odhodom na hrib skočil v kmečko trgovino po nekaj metrov vrvice. Platno ima le enih pol kilograma teže. Mislim, da je to ena boljših investicij v SOTO zadnje čase. Skoraj boljša kot nabava 817 ali ročke. Sem vsaj suh!
Slika

In klofarija? Amerika! Ludnica! Noro! Tako velikega in tako dolgega pile-upa še nisem imel doslej. Če ne bi cel čas padal dež in ne bi burja privzdigovala platna bi še pomislil, da sem na kakšni mikronezijski DXpediciji, tako pa me je to stalno opozarjalo, da sem le na SOTA Mikroekspedciji. Vendar z adrenalinom v višavah. Dovolj pove podatek, da so se takerji umirili natanko po 60 minutah dela, ker sem takrat zapisal v LOG, da prvič od začetka spet kličem CQ. Eno uro pile-upa. Pred leti, ko sem dobesedno živel za hamovščino bi skoraj "ubijal" za kaj takega. In danes zahvaljujoč SOTi se te želje uresničujejo. Ne po ubijanju, po doživljanju pile-upa. Pa magari "le" 1 uro. To je treba doživet! Morda komu to ne pomeni nič ampak vse se dogaja z maksimalno 5 vati moči in z "neprilagojenim" inv.V dipolom.

Čakal sem Jureta S57X, pogledal preko mobita na SOTAwatch in videl, da dela na 2m FM.....kasneje ga ni bilo več spotiranega in vedel sem, da se nekaj dogaja.
Čakal sem Radota S58R in ga dočakal. Signal je bil tam na meji šuma, vendar razumljiv.
Čakal sem fante in punco na 2m FM, pa dobil le nekaj od njih.
Hvala vsem aktivatorjem za S2S zveze, še posebno našim S5 operaterjem.

p.s.
med digitalno pavzo sem zrušil nekaj metrov starodavnega obzidja. Ma nisem nalašč. Pod nogami se je odkrušil cel plaz zidu in me peljal 4 metre proti dolini. Tako, naprej, na ribco. Ma razen nekaj novih odrgnin na nogi, globokih lepotnih črt na roki in bolečega vratu se je končalo na tak način, da bom jutri spet "v luftu".
NNNP !

slike od danes so od tu naprej: http://picasaweb.google.com/s53x.sota/Z ... 3728545746" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !
S57PZ

Odgovor Napisal/-a S57PZ »

.
Zadnjič spremenil S57PZ, dne 12 Jul 2010, 22:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
S57D
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a S57D »

.
Zadnjič spremenil S57D, dne 26 Maj 2010, 14:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
s57gb
Kraj: Podgorica pri Ljubljani JN76HC

Odgovor Napisal/-a s57gb »

a ni noben vremenske spremljal :shock: ;)
73 DE S57GB Antena je važna!
Uporabniški avatar
s53x
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a s53x »

Po včerajšnjih cca 120 zvezah je danes spet posijalo sonce. Ne sicer na nebu ampak iz zvočnika postaje. Okoli 100 zvez od tega dve tretjini v začetnem pile-upu. Spet sem bil v "karibih". Mati moja kakšna gužva. In zgodilo se je tako kot je nekoč že Jezus napovedal: "Kdor bo zadnji, bo prvi." Preneseno v današnji SOTA dan-kdor je zadnji oddal pozivni znak, temu sem uspel ujeti zadnjih nekaj črk.
Poleg lokalnega QRM v obliki lomastenja dežja po platnu nad glavo so se danes pojavili še osebki, ki jim gre očitno nekaj v nos. Zdaj ne vem ali jih moti to, da je bila telegrafija prehitra, ali so morda mislili, da delam z veliko močjo( sry,še vedno le 5 w), ali pa pridejo na band le sproščat svoje osebne frustracije. Mene to piskanje in uglaševanje na 0 bit ne moti, prej se mi zdi smešno in večkrat mi lepo popestri dan. Uboga pamet!
Slika

In vreme se tudi danes ni izneverilo! Tako je bilo kot smo ga pričakovali! Lepo deževno vreme, z občasnim rahlim rosenjem, ki je dopustilo postavit in razstavil SOTA kamp.
Več slik je od tu dalje: http://picasaweb.google.com/s53x.sota/Z ... 8524975186" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !
s58r

Odgovor Napisal/-a s58r »

Super, Miloš.

Sam sicer danes nisem bil aktiven ( dopoldne močan dež, popoldan druge obveznosti..).
Sem pa včeraj imel enak problem z motnjami. Žal se tu ne da kaj dosti narediti.... jemljem to kot dokaz, da je človek bitje ki se razvija iz svojih predhodnikov in so posamezniki na različnih stopnjah razvoja....

Kar se tiče vremena, res nam ni naklonjeno...no jutri, ko ni več našega activity weekenda, bo ponovno lepo vreme.... hi. Čez čas, ko bo vse to že za nami, bomo poskušali iz vsega tega potegniti kaj koristnega za naslednje aktivacije.....

Ko sem bil še majhen, sem rad prisluškoval debatam starejših ( seveda tistih, katere so mi dovolili poslušati...). Večkrat so omenjali zadeve, ki se niso končale tako kot so pričakovali.... na koncu to vrstnih razprav so prišli do zaključka v stilu "Glavno da smo zdravi" in vsi so pomenljivo prikimavali.

Ko sem v osnovni šoli prvič dobil slabo oceno, mi seveda ni bilo vseeno. Na poti domov sem razmišljal kaj naj naredim.... Na vprašanje domačih, kako je bilo v šoli, sem odgovoril v stilu "Eh, glavno da smo zdravi ....".
No oče tistega dne ni pokazal velike skrbi za moje zdravstveno stanje.... ;)

Zakaj to omenjam ?
Zato ker je lahko vsaka trditev relativna, oz. jo lahko razumemo po svoje.

Vem da so posamezniki načrtovali svoje aktivnosti v S5 activity weeekendu, vendar jim je vreme preprečilo izvedbo. Razmere v visokogorju so bile neugodne. Še več, bile so primer za katerega se ve , da je nespametno se podajati na pot.... in izzivanje bi bilo milorečeno neodgovorno.
Seveda bi se našel kakšen nižji "kucelj", vendar to je hobi in vsak naj dela to kar ga veseli.

lp
Rado
s53xx

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Pozdrav

Ja imel sem načrte da se po bolezni zopet malo aktiviram, pa je slabo vreme naredilo svoje.
No kaj moremo, tudi ogromno julijskih UKV tekmovanj mi je padlo v vodo zaradi vremena, pa
sem si vedno rekel da bo drugo leto bolje.

Vsem čestitke za izvedene aktivacije in predvsem za železno voljo. Res pa je, da se tudi
v takih razmerah da uživati, doživeti nekaj posebnega...

lp
Slavc
Uporabniški avatar
s57xx
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a s57xx »

In počasi se preveša proti koncu prav lepo sončen ponedeljek :evil: #$#@@!~ ...
Jure S57XX
s57onw

Odgovor Napisal/-a s57onw »

izkoriscen ponedeljek
ce bog da vreme tudi v torek..... :D se bom najavil zjutrej kam in kdaj bom sel
Odgovori