S5/BR-001 Snežnik

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s53x
Kontakt:

S5/BR-001 Snežnik

Odgovor Napisal/-a s53x »

In prosim ne se čudit in spraševat od kje je Snežnik dobil ime. Če boste imeli srečo, vam tega ne bo treba izkusit na svoji koži.
Kljub dobremu notranjemu izgorevanju ob vzponu se je telo na vrhu hitro ohladilo. Medtem, ko sem se mučil s sušenjem kontaktov na ročki el.tasterja, mi je temperatura očitno drastično padla, saj so se mi začele roke in noge nekontrolirano tresti in drgetati. Na trenutke sem uspel zbrati toliko koncentracije in se samokontrolirati, da sem v tistih parih sekundah mirno odpel le del prejetega pozivnega znaka korespodenta. Zato sem oddajal le sufiks in kratek 599 raport (ne, tega ne pišem ker sem se vas ustrašil;vedno dajam le 59(x)9, vendar ponavadi tudi GM,GA in 73, tokrat pa samo to kar sem napisal. Ni šlo drugače!). Nekateri so razumeli, da kljub oddanemu samemu sufiksu vem kdo so in da bodo pravilno zapisani v dnevniku, drugi so pa večkrat oddali svoj pozivni znak, kljub temu, da so v skoraj vsakem logu s sota aktivacij. Kaj čmo! ZG in OPZ sta vedela za kaj se gre! Bravo in hvala za razumevanje!
Slika
In po 20 minutah je drgetanje postalo tako nevzdržno, da kljub nekajkratnem QRX 2 in šibanju na vrh, malo naokoli in nazaj za postajo, nisem več zdržal. Boleti so začele že blazinice prstov.
Oddam samo še: SRY nw QRT es TNX for all QSO. In usul se je za dušo božajoči plaz pozdravov in zahvaljevanja za zvezo. SOTA bratje, ala vam vera! Lepo od vas!

TNX!
Slika
tudi medo je planinc!
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !
S57PZ

Re: BR-001 Snežnik by S53X

Odgovor Napisal/-a S57PZ »

.
Zadnjič spremenil S57PZ, dne 12 Jul 2010, 22:42, skupaj popravljeno 1 krat.
s57x

Odgovor Napisal/-a s57x »

Ojboj! Bo treba kap´co z dolgimi rokavčki, podložene gate in orglarske rokavičke s sabo nosit!

CONGRATS!

73 es cu, Jurij, s57x

p.s. upam, da bo na JA-032, kamor se odpravljam v nedeljo, kaj boljše!
s54q
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a s54q »

Hmm... Pogrešam na nahrbtniku sprednje kolo. Je 3X našel drugo zavarovalnico? :D
Uporabniški avatar
s57xx
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Ojla Miloš!

Noro :D a izgeda, da Snežnik vsakega "prvopristopnika" pričaka v neprijazni luči kot bi hotel reči "A vas bom odgnal al' ne ..." ;) . Nekaj podobnega se je meni zgodilo pred skoraj štirimi leti leti (še dva tedna manjkata), ko sem ga prvič obiskal. Sva s kolegom želela imeti mini QRP ekspedicijo in preizkus moje nove radijske pridobitve. Lepo vzameva dopust in ker ga ne gre metati kar tako preč, se povzpneva na vrh od doma na Sviščakih kljub opozorilom vremenkotov, da utegne pihati. Do tistega zadnjega obračališča, od koder si tudi ti nadaljeval peš, je še kar šlo, saj je pihalo precej visoko gori v vrhovih dreves. No, od tam naprej je bila pa druga pesem. Pot je bila bistveno ožja kot danes, mestoma sva se komaj prerinila skozi zamrznjeno ruševja. Slik ravno ni bilo veliko, saj so aparati zmrznili. Uspelo nama je narediti tri zveze, potem je pa ročica tako zamrznila, da je bilo konec zabave. Delala sva iz zavetišča, saj je vleklo z morske strani in ni bilo niti za pomislit, da bi bila kje zunaj. Antena (LW) pa je uspela obstati le na skladovnici drv, ki so bila naložena ob koči.

Če bi združila tvoje temperature in veter z mojimi, ki sem jih imel avgusta, bi bil prav prijeten dan - ravno pravšnji za takele podvige :)

Nekaj slikic na temo: Še pomnite tovariši ... :P
Jure S57XX
S53MN

Odgovor Napisal/-a S53MN »

Miloš, sem si sposodil kar tvojo temo, da ne odpiram nove :)
Ko sem bral Miloš 3X in Miloš 7D opis zimskih razmer na Snežniku, me je kar potegnilo na Snežnik, da spet izkusim, kakšen je "zimski" vzpon.

Slika
Vrh se je sramežljivo skrival v oblaku.

Slika
Sledovi časa in stopinje enega nerodneža

Slika
Bodeče neže so napovedovale isto kot vremenarji - padavine na zahodu. Na srečo je vreme zdržalo.

Slika
Shack sem si uredil kar ob strelovodu.

Bil je lepizlet, sem vesel, da sem se bil prvič na Snežniku, na zimske razmere bo pa še treba počakati :)
73 de Andrej - S53MN
Odgovori