Zame je bil to že drugi obisk, saj sem bil prvič z radioklubom S59UAR davnega leta 2011. Takrat smo pristopali iz južne smeri po grebenu, tokrat pa sem izbral severni greben.
Lopa velja za enega izmed lažjih JA dvatisočakov, saj se lahko iz Sella Nivea-e lahko z uporabo dveh gondol pripeljemo na
dobrih 2100m nadmorske višine. Sam sem koristil samo prvo gondolo, saj druga ni delala. No kljub temu ni bilo pretiranega napora. Od zgornje postaje je pot po italjanski strani in je zelo dobro vidna. Prečimo melišča in pridemo vse do grebena-sedla na severni strani. Od tam naprej je potrebno bolj pozorno slediti možicem in nekje tudi kaj malega preplezati. Pot ni zavarovana in ni markirana. Tisti, ki niste vajeni takih poti ne hodite sami.
Sota točka je postavljena pri kupu kamenja in vpisni knjigi, vendar menim, da je južneje po grebenu teren še višji. Verjetno bo potreben manjši popravek. Hrib je grebenast tudi z nekaj travice na vrhu, tako, da sem brez problema zapičil vertikalko.
Iz Lope je lep razgled vse naokoli in tudi radiofrekvenčno gledano se na 2m da delati kar dolge zveze. Veliko časa sem namenil delu na frekvenci, kar se je odrazilo tudi v lepem številu zvez.

Zgornja postaja gondole Prevala

Pogled na greben Lope (severni greben)

Antensko "gnezdo"