S5/JA-017 Bavški Grintavec

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

S5/JA-017 Bavški Grintavec

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Že dolgo let sem si želel na Bavški Grintavec, pa je bil vedno en razlog, da nisem šel. Pri meni je vedno velika težava pri vremenu in času. No v bistvu gre za kombinacijo vremena in časa, saj se morata oba pogoja lepo poklopiti.
Odločim se po večerni napovedi Aladina. Odpeljem se v Trento, natančneje v vas Sočo, kjer sem si vzel tudi za izhodišče. Želja je bila preko planine Zapotok, a je pot menda podrta.
Prespim v avtu (kar na izhodišču, pri smerokazu, kjer je prostora za dva avta. Štart ob pol štirih zjutraj z čelko na glavi.
Pot je sveže markirana (oz. markacije so osvežene) v prvem in zadnjem delu pa meni zelo prijetna za hojo.
Najslabši del je od lovske koče čez travišča in cretovje do višine 1900m. Vzemite dovolj vode, višincev je cca. 1800m, meni je pot vzela 3 ure in 45 minut. Opis poti najdete tudi na Hribi.net.
Anteno postavim na grebenu, južno od križa in štampiljke v bistvu točno pri koti - tudi SOTA točki.
Jutranja ura ni prinesla prav veliko zvez, a sem se potrudil in ostal na vrhu več kot uro in vrh aktiviral na precej frekvenčnih področjih.
Lep vrh, tehnično nič zahtevna pot, lepi razgledi. Priporočam.
Aja, mogoče še to... zaradi zgodnjega štarta sem hodil ves čas po senci. Mogoče zgolj zadnjih 100 ali še manj višincev po soncu.

Slika
To korito z vodo, ki je komaj še tekla, se nahaja nad planino Lemovje

Slika
Lovska koča. Do lovske koče zelo prijetna pot.

Slika

Slika
Nekaj zaplat snega. Od tukaj naprej čez melišče in desno v skalovje.

Slika

Slika
Bolj slabo se vidi ampak malo naprej je lesen improviziran križ, kjer je tudi štempiljka.

Slika
Bavški Grintavec. Slikano iz zraka.
Odgovori