S5/KS-016 Rzenik

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

S5/KS-016 Rzenik

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Rzenik je eden od hribov, ki je čakal v moji "čakalnici" na primerne pogoje. Eden od pogojev je bil, da je vrh zalit s snegom drugi pa seveda vsi spremljajoči, ki so potrebni za varen vzlet. In prišel je ta dan.
Parkiram pri spodnji postaji nihalke. Parkirni prostor je velik in brezplačen. Že po parih korakih od avta, ugotovim, da je doma ostala
antena (teleskopski del moje vertikalke). To je tudi edina antena, ki jo zadnje čase nosim s seboj na aktivacije. Skratka, opcija, da grem domov po anteno seveda ni bilo, saj bi mi vzelo skoraj 2 uri vožnje pa še verjetno bi bilo težavneje z letenjem. Zato se odločim da bom ekperimentiral. :)

Pot ni zahtevna, mogoče je le nekoliko več višincev. Poleti v dopoldanskem času zna biti prav prijetno po grabnu do planine Dol.
Pot je bila vse do planine čisto kopna, kasneje pa je debelina snega naraščala z višino. Zgodnja ura se je poznala, saj je skorja še tržala mojo veliko težo.

Vrh je res razgleden in prostoren. Sam se pomaknem nekoliko bolj zahodno, saj je bila tam še ena sušica, ki mi je služila za nosilec antene. Iz radialov naredim nekakšno loop anteno za kratki val, za 2m pa sem uporabil kar pohodno palico. Kljub vsemu spravim v log celih 47 zvez, tako da razmišljam, da na prihodnje aktivacije sploh nebi več nosil antene :lol:

Po dveh urah na vrhu se mi pridruži padalski kolega in skupaj odletiva v dolino. Hvala vsem za zveze.

Slika
Planina Dol

Slika
Smerokazi na planini Dol

Slika
Planina Rzenik

Slika
Počitek na planini Rzenik

Slika
Takole sem oddajaj na 2m

Slika
Tako pa na kratkem valu

Slika
Loop je oddelal svoje

Slika
Priprave na vzlet

Slika
Ena iz "lufta". Dolina Kamniške bistrice in vrhovi Kamniških alp.
Odgovori