9A/DH-005 Svilaja

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

9A/DH-005 Svilaja

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Svilaja je najvišji vrh grebena zahodno od Peručkega jezera. Greben začne gora Bat in konča ravno Svilaja.
Parkiram tukaj. Prostora za parkirat je veliko, zraven pa se nahaja tudi planinski dom.
Seveda se po poti lahko peljete tudi naprej, vendar cesta ni najboljša za osebni avto.

Torej, ko parkiram nadaljujem po cesti naprej, že po kakih 500m zavije pot levo v hrib a se odločim in nadaljujem še kak kilometer ali celo več naprej in potem levo. Pot po cesti se vleče, kasneje ko zagrizemo v breg je super, zadnjih 200 višincev oz. od tam, kjer se poti združita, pa mi ni všeč. Prav tako pot nazaj (druga pot) je bila katastrofa, gor in dol preko vrtač, tako, da mi je bilo žal, da nisem šel nazaj isto kot sem prišel.
Obe poti sta lepo markirane.

Vrh je zelo prostoren z lepim razgledom na vse strani. Vidi se celo Peručko jezero, vse otoke okoli Splita itd.

Solidno število zvez, na 2m tokrat Dom iz Šibenika in pa Italjan iz jn81 lokatorja, ki je bil čistih 59.

Če povzamem, lep vrh z meni osebno grdim pristopom.

Slika
Slika
Slika
Pot čez velike skale kjer moraš biti cel čas zelo pozoren, če ne gre takoj gleženj
Slika
Slika
Slika
Odgovori