S5/KS-018 Uršlja gora

Moderator: s58r

Odgovori
s57x

S5/KS-018 Uršlja gora

Odgovor Napisal/-a s57x »

Za vsak greh se je menda potrebno pokoriti. Pokora pa je različna, in kazen tudi. Meni najtežje pade pot do izhodišča. Potem že gre. Tisti, ki pravijo, da je Slovenija majhna, je gotovo razen na zemljevidu, niso videli od blizu.
Z Daretom se dobimo na izhodu iz avtoceste v Žalcu. Tokrat ni zraven starega planinskega tovariša Mateja, ki je na zasluženih počitnicah – končal je namreč prvi razred! Ja, kar nekaj »desetk« sva že obdelala skupaj, pa še kakšno bova. Je pa dobil hudo konkurenca, sestrica Nina ga je odlično nadomeščala.
Na Uršljo goro vodi več poti, sama orientacija ni težka, saj je dovolj smerokazov in markacij. Opise lahko najdete na http://www.hribi.net, samo temu, kje je vrh, ne nasedajte. Verjemite našemu ARMu! Mi smo izbrali najenostavnejšo varianto, zapeljali smo se lepo do rampe in potem zagrizli v preostanek poti.

Slika

Ta moj nahrbtnik je ena velika pokora; še dobro, da je mala Nina imela polno opravkov. Če bi šla samo naravnosti, bi mi trda predla. Se priporočam tudi na drugič. Še tako sem puščal vodo, da je bilo veselje; nič čudnega, saj je bilo sopare toliko, da bi tudi kakšna bolj trpežna riba brez težav prišla gor. Malo pod vrhom sem bil že podoben temu bivšemu macesnu:

Slika

Še dobro, da je lepo ozaljšana markacija oznanila, da smo tik pred zmago.

Slika

Pred kočo je malo obiskovalcev. Z Daretom se kar hitro odpraviva na izvidnico. Še najprimernejše mesto za PPS so skale na jugovzhodni strani ograje, kakih 50m od stolpa, kjer je vrh KS-018. Antena je hitro postavljena, table pa so že od prej:

Slika

So pa pomagale, nobenega »firbca« ni bilo naokrog. Žal. Naslednjič bom table prekril.
Kmalu se mi pridruži še Nina, in pod njenim budnim očesom lahko začnem z delom.

Slika

Takoj, ko vključim postajo, zaslišim gromoglasnega Jureta, ki se ravno poslavlja. Seveda je prvi S2S takoj v logu; bova povzročila na bandu kot ponavadi kakšno paniko? Ker imam še nekaj časa, malo poslušam, vse skupaj je dokaj borno. Preselim se na 40m, navalček je hitro mimo, potem gre po kapljicah, v pol ure naredim le 45 zvez. Na 30 in 20 m je prav borno. Z Royem, G4SSH se komaj slišiva, kup običajnih lovcev pogrešam. No, vsaj nekaj jih je prisostvovalo mojemu popravnemu izpitu. Verjetno bi bila vertikalka mnogo boljša izbira; čas je že, da jo naredim! Da bi lahko kuril precej več moči, sem se spomnil pa potem, ko sem polnil nahrbtnik. Saj ni za verjet. To je pa kazen!

73 es cu, Jurij s57x
S51JS

Re: S5/KS-018 Uršlja gora

Odgovor Napisal/-a S51JS »

Zdravo, sem slišal da si bil gor in da si klical tudi na 145MHz FM vendar se na naše odzive nisi oglašal. Takoj po tvojem CQ smo se oglasili S56SHA, S57MB, S56IHX in S51JS, vendar se nisi odzval in naprej klical CQ. Ne vem, mogoče si že odkril napako sicer pa le preglej opremo kje bi lahko bil problem.

No vsaj pokesal si se in si očistil dušo.
Lep 73!
s57x

Re: S5/KS-018 Uršlja gora

Odgovor Napisal/-a s57x »

Eh, duša je čista, vest pa tudi, saj sem delal s pravega vrha ;)
Med potjo na vrh sem imel prižgan IC-W32 in slišal nekaj postaj, na vrhu pa ničesar! Na naslednji vrh bom namesto 5/8 vertikalke nesel malo več aluminija pa bomo lahko nadoknadili zamujeno.

73 es cu, Jurij, s57x
Odgovori