S5/PK-001 Črni vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s52ft

S5/PK-001 Črni vrh

Odgovor Napisal/-a s52ft »

Zdravo sotarji!

To je bila ena najlepsih 'expedicij' v naravo, kar sem jih dozivel. Zdruzili smo EUHFC, AA in SOTA.
V soboto dopoldne smo krenili od Silvota S50X proti Kopam. Z avtom so me pripeljali skupaj z vso
opremo na vrh. Ceprav sem izrazil zeljo, na me pravocasno izkrcajo, da pridem na vrh po pravilih, se to ni zgodilo
tako, da sem na vrhu nalozil nahrbtnik in se odpravil po poti nazaj proti dolini hodil 10min navzdol, se najedel borovnic
in odpravil nazaj proti vrhu. Mogoce so samo hoteli sprobat moj ham spirit HI.
To je bila moja prva SOTA brez coaxa. Novi anteni sta se super odrezali. Kot obicajno sem delal z vertikalko.
Dva radiala direkno zadaj na ohisje postaja, sevalni del pa direktno v BNC na sprednji strani FT817.
V soboto zvecer je naokoli veliko grmelo in bliskalo tako da smo lahko opazovali lepe strele, nad nami je pa bilo
jasno nebo!
V soboto sem predcasno zacel delat na 20m in naredil nekaj zvez. V nedeljo zjutraj je bil pa pravi zur, vsaj kar se mene tice.
Prvic SOTA na 40m! NORO!!! V priblizno dveh urah 100 zvez z 1W na moji strani.
Razveselili so me tudi S57XX, S51ZG in S58R. Nekaj lepih zvez je bilo tudi v AA ctestu, katerega nisem docakal do konca,
ker sem se z Y lonko odpravil do konca v dolino pes, da me nebi spet zapeljali HI.

73's
s52ft

Re: S5/PK-001 Crni vrh

Odgovor Napisal/-a s52ft »

Odgovori