S5/PK-013 Špicasti vrh

Moderator: s58r

Odgovori
S51RU

S5/PK-013 Špicasti vrh

Odgovor Napisal/-a S51RU »

Na prvo SOTA aktivacijo iz tega hriba sem se podal v soboto zutraj v zelo obetavnem vremenu. Zapeljal sem se do vasi Frankolvo, kjer sta me pričakala prijatelja mladi planinec Jernej in nekaj starejši planinec Stanč. Pot nas je vodila skozi prostrano naselje Lipa pri Frankolovem in nadaljevala po lepem mešanem gozdu. Kmalu se je prikazalo sonce, mi pa smo dosegli sam greben poti obširnega hriba z imenom Kiselica. Vseskozi je pot razgibana in ves čas zelo razgledna. Zadnji del vzpona daje pravi občutek visokogorja, saj je dokaj skalnat.
Na samem vrhu nas je pričakalo toplo sonce. Stanč je takoj reagiral in se prepustil sončnim žarkom, med tem ko sva z Jernejem postavila dipol anteno v smeri vzhod-zahod, kjer je bil pač ugoden prostor. Stanč je z zanimanjem prebiral naš CQ ZRS, Jernej pa je budno spremljal potek zvez v telegrafiji. Seveda mu je bilo bolj intersantno poslušati UKV, vendar je bila udeležba precej skromna. Iz daljšega pogovora sem razbral, da je Jernej pravi dečko z občutkom za tehniko, kar se je v praksi izkazalo že pri postavitvi anten. Morda ge le pritegne naš hobi, pustimo se presenetiti. Pogoji za delo odlični, izkupiček je 70 zvez. Resnično zadovoljni smo zapustili ta čudoviti razgledni hrib, ampak še ga bomo obiskali. Ob povratku smo si ogledali še ostanke znamenitega gradu iz 13. stoletja z imenom Lindek. Za konec pohoda se odpravimo še na Stančevo posest, kjer sta s sinom Simonom pripravila enkraten domači narezek, Jernej pa je pristavil še steklenico domačega vino. Kaj kmalu se nam pridruži še Stančeva prijateljica Ema in zapletli smo se v pogovor, ki je trajal že skoraj do mraka. Iskreno hvala za podporo pri tej izvedbi SOTA aktivacije v enkratni družbi in čudovitem jesenskem vremenu ! Več v priloženih fotkah !
73, Marjan - S51RU
Priponke
Grad Lindek
Grad Lindek
dsc07463.jpg (80.74 KiB) Pogledano 2010 krat
Vesela - Jernej in Stanč na vrhu !
Vesela - Jernej in Stanč na vrhu !
dsc07436.jpg (114.25 KiB) Pogledano 2009 krat
Postavljena polagalka z anteno !
Postavljena polagalka z anteno !
dsc07440.jpg (136.47 KiB) Pogledano 2019 krat
Odgovori