S5/KA-022 Virnikov Grintavec

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN

S5/KA-022 Virnikov Grintavec

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Danes sva z Marijanom S56IAA opravila prvo zares zimsko SOTA aktivacijo na 1654m visok Virnikov Grintavec. Z avtom sva na Spodnjem Jezerskem zavila levo po ozki asfaltirani cesti in po 1km pri Šenku zavila desno navzgor po makadamu. Mimo kmetije Muri, Murn oz. Muren (bolj vikend) sva pripeljala do vikenda s stalno izobešeno slovensko zastavo na dobrih 1100m n.m., kjer sva parkirala.
Naprej pa peš po kar strmem kolovozu, kjer se je že začel sneg. Nato po stezi, ki se je kar izgubila. So bile pa v snegu stopinje, ki so naju po strugi potoka in nato desno po gozdu pripeljale do markirane poti, ki poteka od Zg. Jezerskega. Po jasi s merokazi se pot začne bolj strmo vzpenjati, snega pa je čedalje več. Nad gozdom kmalu zagledaš vrh, le da ta še ni pravi. Je potrebno hoditi še kar 15-20min do pravega.. Nebo je bilo brez oblačka, začeli pa so se lepi razgledi na vse strani.

Slika
Slika
Slika
Slika

Po skoraj dveh urah sva zmagoslavno prišla na vrh

Slika

Postavila sva anteno za 2m, kjer sva naredila vsak po 12 zvez, od tega po eno S2S z Danilom s KS-019. Na 70cm sva naredila po 4 zveze, tudi eno S2S z Danilom. Na 4m pa s Francijem nismo uspeli narediti zveze s vsaj malo spodobnim raportom, čeprav sem ga jaz kar dobro slišal.

Slika

Še neuspel poiskus na 4m

Slika

Na vrhu je bilo približno pol metra snega, v senci v gozdu še nazaj grede pomrznjen, na prisojnih legah pa opoldan že južen.
Kako železje (beri dereze in cepin) danes ni bilo potrebno, plastični čevlji pa so prišli kar prav. V hribih je zima že tu!

Slika

Aktivacijo na Pristovnikovi planini sva odpovedala zaradi časovne stiske, doma pa sem pozabil sončna očala in palice s krpljivcami za sneg.
Pozdrav do naslednjič
Bojan
Odgovori