S5/BR-013 Velika Vremščica

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

S5/BR-013 Velika Vremščica

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Na Vremščico sva z ženo nameravala iti že pred leti, ker nama je manjkala v transverzali, pa se nikakor ni našlo časa.
V torek se je le prikazala priložnost in smo šli.

Štartali smo kakih sto metrov naprej, kjer je svoj štart opisaj Jure-S57XX. Morali smo iti namreč po poti
ker smo "tamalga" imeli v SOTA vozičku. Druga "zavora" že brez problema hodi peš, vendar se v hrib kmalu naveliča,
roko na srce - tudi pot je malo dolga za dvo letno punčko. No še sreča da ne govori tako dobro, če ne bi me sigurno
poslala nekam.:) No če me ni "tamala" me je pa "tavelka". Žena je namreč zadnji del poti premagala sama z otroci, enim na hrbtu in
drugim v vozičku. Za pot navzgor smo približno porabili 1 uro in pol s kratkim počitkom.

Med delom na dveh metrih me prekine S56RZC-Albin, sicer član RK Proteus (DEM), doma pa je iz Sežane. Albin je član PD Sežana in je ravno obnavljal
smerokaze, zato je na sliki v delovni obleki. Seveda je sledila dolga debata o pohodništvu, pa o radioamaterstvu,...

Na frekvencah tokrat malo neobičajno. Tokrat nisem imel QRM od motorjev, temveč nezaželeno pomoč. Ja lahko bi rekli da sem
delal multi op in to tako da sem jaz sprejemal, Lucija mi je pa VFO vrtela :twisted: . To je bilo ravno takrat ko se nisva našla z Milošem S53X/P,
morala sva namreč iti QSY ker je bila frekvenca od Francoza tudi /p. Z malo več klicanja kot običajno le naredim nekaj zvez. Tokrat sem
zanimivo dobival obupne raporte od S5-hamov, zelo dobre pa od drugih. Na 2m se je poznalo da je dobro imeti dobro anteno, saj sem
tako naredil kar nekaj zvez. Na 70cm je bilo stanje bolj realno, saj sem po parih klicih v prazno izključil postajo.

Se slišimo!
S56RZC-Albin
S56RZC-Albin
mini-Picture 029.jpg (39.92 KiB) Pogledano 2393 krat
mini-Picture 036.jpg
mini-Picture 036.jpg (23.68 KiB) Pogledano 2394 krat
"Ati je na CW, medi bo pa fonijo delal"
"Ati je na CW, medi bo pa fonijo delal"
mini-Picture 047.jpg (44.16 KiB) Pogledano 2396 krat
Odgovori