Vreme je bilo točno tako, kot predvideva pratika, znanstveniki pa so dodali samo piko na i
Temu primerno sem se tudi opremil. In ker iz izkušenj vem, da je še najboljša zaščita pred vodo polivinil, sem pred izletom v naravo obiskal še ustrezno trgovino in se založil z nekaj metri folije.
Tisti, ki ste že hodili po krajih okoli TK-022 že veste, da rek Nomen est omen, tod drži. Malo nižje so Ledine, tja čez dolino gledaš v Mrzli vrh, pa še kaj bi se našlo.
Na vrh sem prišel že nekoliko "fajhten". Kar hitro mi uspe postaviti provizorično streho, tudi inv. V postavim brez večjih težav.
Zatakne se mi pri kablovju. Enega kabla ni nikjer, očitna rjava barva ni po PS

! Kabel, ki povezuje "elektronca" z RTX mi pa že ne bo grenil življenja

. Pojma nimam, katera je čudežna kombinacija gumbov, s katero vključim el. keyer v postaji

. Nekaj eksperimentiram, končno mi uspe izlet v ustrezni meni. Bo pač tokrat malo več QSD! Ma, TX noče na oddajo, čudežne kombinacije tokrat ne najdem

. Nič, bom pa poklical Miloša, ura je pravšnja, njegovi akumulatorji se že proti koncu, on gotovo ve, kaj moram pritisniti, da bo vse OK. Spustim "stolp", pritrdim 5/8 vertikalko ... 145.575 je deviško tiha! Vrtim "ta veliki" gumb, nikjer nič! Šumi postaja, dež veselo škreblja po strehi, enkratno vzdušje. Hm, pa sem dal koaks v pravo luknjo

Ja, vse je OK, samo na prikazovalniku je sedaj ena čudna frekvenca, pa nikamor se beštija noče premakniti.
postaja pred posegom:
Dio bono, spet sem pri prekladanju škatle pritisnil "na nekaj". Pritiskam na gumbe kot Slakov Lojze, pa nič ne pomaga

!

Kaj pa klic v sili? Iz nahrbtnika privlečem še IC-W32...
Ne ostane mi drugega, kot da pospravim robo. Kaj bi dal za eno pošteno krušno peč?!
Pri pospravljanju strehe mi pomaga veter; ker pa on nima rok, je izdelek bolj comsi - comsa. Polivinil nekako pritrdim k nahrbtniku in hajd v dolino. Upal sem, da se mi bo pri povratku manj udiralo. Figo freško! Sicer pa je potlej, ko imaš vlago (ma, kakšna vlaga, poplavo!) v obutvi, čisto vseeno.
Tam nekje sredi poti se polovica strehe reši spon in veselo plapola v vetru. Le kaj si je mislilo dekle, ki je sprehajalo prijaznega "črnuha"? Sem požrtvovalni lovec, ki je nesel seno na krmišče? Gotovo bosta šla na vrh Sivke, ki je le nekaj metrov oddaljen od roba senožeti. Tam bo pa le kup stopinj in nobenega sena! Čudna pojava je imela gotovo kakšno staroversko obredje
73 es cu, Jurij, s57x
p.s. vsem, ki so me morda čakali, se opravičujem! Ko bo mašinerija ponovno QRV, gotovo ponovim ekspedicijo. Konec koncev - hec mora bit