Zimski Activity Weekend SOTA Slovenija

Manjaktualne stvari

Moderatorji: s58rs57bba

s57bba

Zimski Activity Weekend SOTA Slovenija

Odgovor Napisal/-a s57bba »

Slika
Slika : S5/KA-005 (Andrej, S53MN )

Dnevi aktivnosti SOTA Slovenija (SOTA Slovenia Activity Weekend) 6./7./8. Februar 2009

Namen Dnevov aktivnosti je promocija SOTA Slovenija programa v svetu ter v domovini in tudi povečanje S2S zvez. Hkrati je to tudi preizkus tehnike ter pripravljenosti na prihajajoči poletni termin aktiviranja vrhov.

Zimski termin Dnevov aktivnosti SOTA Slovenija je prvi polni vikend v mesecu februarju s tem, da se doda še en delovni dan, to je petek.

Vodilna ekipa SOTA Slovenija priporoča, da se uporablja vse frekvence, ki so namenjene za določeno vrsto dela in ne le standardnih SOTA/QRP frekvenc.
Predvsem na UKV področju se priporoča, da se koristi vse kanale in ne le priporočenega 145.575 MHz FM.

S tem, ko najavimo svojo aktivnost na SOTAwatch ali na SOTA Slovenija forumu še ne pomeni, da dobimo ekskluzivno pravico do uporabe najavljene frekvence ampak s tem opozorimo ostale zainteresirane, da bomo na določen dan in ob določeni uri prisotni na določenem SOTA vrhu.

Ker so v sredogorju in predvsem v visokogorju v tem letnem času povsem zimske razmere apeliramo na aktivatorje, da posvetijo maksimalno pozornost tako svoji VARNOSTI, kot tudi VARNOSTI ostalih obiskovalcev gora.

SREČNO in do poslušanja v Dnevih aktivnosti SOTA Slovenija 2009.
s57x

Re: Zimski Activity Weekend SOTA Slovenija

Odgovor Napisal/-a s57x »

Že res, da je do naše februarske aktivnosti še kar daleč, tudi vremenske napovedi ne sežejo do tja, počasi pa se bo le treba pripraviti. Sam bom tiste dni v Bohinju in me mika ena M/M aktivacija.
Glede KV frekvenc ni posebne dileme, morda mi uspe pripraviti 80m anteno, saj bi se že res spodobilo aktivirati tudi ta band.
Malo pa me mučijo UKV frekvence. Kar naprej berem o 145,575 MHz, ki naj bi jo omenjal ARM (hm, le kje??), kaj je s 70cm mi je pa še večja neznanka. Mislim, da je pred časom pisal Miloš, S57D, o tej problematiki. Tu je še 6m band, zaenkrat še zaspan, nič pa ni narobe, če se počasi navadimo tudi nanj.
Mislim, da je sedaj dobra prilika, da se odpre debata glede uporabe in samega dela na višjih frekvencah.
Ima kdo kakšen predlog, nasvet, ipd?

73 Jurij, s57x

p.s. kdo mi zna ob uri strahov našteti simpleksne fq. na 70 cm?
Uporabniški avatar
S57D
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a S57D »

.
Zadnjič spremenil S57D, dne 26 Maj 2010, 14:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
s53x
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a s53x »

Beseda ARM umaknjena iz najav dogodka v naslovu.
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !
s58r

Odgovor Napisal/-a s58r »

Pozdravljeni.

Res je, da SOTA aktivnost ponuja možnosti dela na vseh bandih in načinih dela.....
Vendarle so nekateri bandi "bolj priljubljeni" ali kakor koli to imenujemo, za SOTA aktivnost.

Sam nisem še nikdar delal na 6 m bandu, vendar sem prepričan da je ta band "ustvarjen" za ta način dela.... Razloge ne bi navajal... jih je preveč in bi pisanje trajalo predolgo....
Mimogrede, v prvih kontaktih z Angleži, ko smo spravljali v zagon SOTA Slovenija, je bilo
veliko njihovih komentarjev v stilu .... super S5 boysi so zelo aktivni na 6m....

Res da zimsko obdobje ni "aktivno" za 6 m, pa vendarle bi bilo dobro da se poskušamo aktivirati že na tokratnih zimskih dnevih aktivacij SOTA Slovenija. Za poletno obdobje ne bo problem. Nasprotno, imeli bomo problem z opredelitvijo datuma poletnih dnevov aktivnosti SOTA Slovenija, saj je ravno v tistem obdobju veliko tekmovanj na višjih bandih in obstaja možnost "zlorabe" SOTA pravil....., vendar to je druga tema.

Ali je kdo zainteresiran za 50 MHz aktivacijo v tem "zimskem" obdobju ?

73 de S58R - Rado
S57PZ

Odgovor Napisal/-a S57PZ »

.
Zadnjič spremenil S57PZ, dne 12 Jul 2010, 22:22, skupaj popravljeno 1 krat.
s57x

Odgovor Napisal/-a s57x »

Hvala vsem za informacije! Upam si trditi, da bo SOTA aktivnost močno poživila in popestrila življenje na višjih bandih, veseli nas bodo udeleženci maratona, pa tudi že zdavnaj pozabljeni aluminij zna spet ugledati dan.
Morda bo kdo v ustrezni rubriki tudi objavil kakšno "reportažo" o izdelavi anten z nasveti, dodal kakšno povezavo. Zabave imamo kolikor hočemo! Hm, včasih se mi zdi, da bi bil čisto lahko profesionalni ham :)

73 es cu, Jurij, s57x
s58r

Activity weekend se približuje in tudi v drugih Združenjih planirajo aktivnosti .....

http://www.sotawatch.org/reflector.php?topic=2793#22785

Vremenska napoved ni obetavna....
Posebaj velja opozoriti na nastale razmere v visokogorju.

73 de S58R - Rado
Uporabniški avatar
S57D
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a S57D »

.
Zadnjič spremenil S57D, dne 26 Maj 2010, 14:30, skupaj popravljeno 1 krat.
s58r

Miloš, pozdravljen.

O kakršni koli prestavitvi oz. določitvi novega datuma, nismo razmišljali.

Osebno ne vidim potrebe da bi ga spreminjali.
Ne samo zaradi težav pri iskanju "prostih" terminov....
Vreme je pač eno od nepredvidljivih situacij... ( npr. "cestna služba" je v pripravljenosti celo leto... tudi julija in avgusta.... pa jih februarja preseneti sneg ... hi ).

No, glede tega sem pa v boljšem položaju. Moji "kuclji" ( okoli mene ) so "ekstremno dostopni" in tudi če bodo padavine, bom vsaj na Rifniku....
Moji predhodniki še iz časov Keltov so postavili 1,5 m visoko obzidje, za katerim se lahko skrijem pred vetrom....

73 de S58R - Rado
Odgovori