predelava ribiške palice
Moderator: s58r
predelava ribiške palice
Pozdravljeni.
Moj tast je ribič. To je dobro. Med sezono prinaša domov ribe, po sezoni pa ideje.
Z zanimanjem opazuje za kaj se še da uporabit ribiške palice. Sva naredila analizo, zakaj mi je burja zlomila mojo vertikalko za 40m narejeno iz SOTA palice. Zaključek: Ni bila nikjer sidrana in na spojih je prešibka za pritiske burje. Ker pa ima poln predal raznoraznih pripomočkov za popravila, je privlekel na plano Kevlarsko nitko in dvokomponentno lepilo. Na vsakem koncu segmenta je ovil okoli palice to nitko približno 1,5mm na dolgo in premazal z dvokomponentnim lepilom.
In tako vseh 8 segmentov razen zadnjega, najtanšega. Ko se dvokomponentno lepilo posuši, pa je potrebno še prelakirati. Trdnost palice se tako zelo poveča, saj je ravno na teh spojih najbolj ranljiva.
Seveda se palica po posegu še vedno zloži. Tudi na teži ne pridobi nič. Kaj pa strošek? Če imate tasta ali koga v sorodstvu ribiča, nič. Drugače steklenico dobrega vina.
lp Boris S54Q
Moj tast je ribič. To je dobro. Med sezono prinaša domov ribe, po sezoni pa ideje.
Z zanimanjem opazuje za kaj se še da uporabit ribiške palice. Sva naredila analizo, zakaj mi je burja zlomila mojo vertikalko za 40m narejeno iz SOTA palice. Zaključek: Ni bila nikjer sidrana in na spojih je prešibka za pritiske burje. Ker pa ima poln predal raznoraznih pripomočkov za popravila, je privlekel na plano Kevlarsko nitko in dvokomponentno lepilo. Na vsakem koncu segmenta je ovil okoli palice to nitko približno 1,5mm na dolgo in premazal z dvokomponentnim lepilom.
In tako vseh 8 segmentov razen zadnjega, najtanšega. Ko se dvokomponentno lepilo posuši, pa je potrebno še prelakirati. Trdnost palice se tako zelo poveča, saj je ravno na teh spojih najbolj ranljiva.
Seveda se palica po posegu še vedno zloži. Tudi na teži ne pridobi nič. Kaj pa strošek? Če imate tasta ali koga v sorodstvu ribiča, nič. Drugače steklenico dobrega vina.
lp Boris S54Q
Re: predelava ribiške palice
Ha,
zanimiva ideja tole z nitko in limom. Nekatere "namenske" palice za radioamterje imajo za ojačitev kar obročke, šitroke cca 1cm, ki so nataknjeni čez konce segmentov. Žal se taka rešitev pozna pri ceni
zanimiva ideja tole z nitko in limom. Nekatere "namenske" palice za radioamterje imajo za ojačitev kar obročke, šitroke cca 1cm, ki so nataknjeni čez konce segmentov. Žal se taka rešitev pozna pri ceni
Jure S57XX
Nitko staknil v ribiški trgovini v Lj blizu gospodarskega rastavišča. Ime sem pozabil. Sem pa jih videl tudi v trgovini Lovec v Novi Gorici in v Ajdovščini. Verjetno jo prodajajo v vsaki taki specializirani trgovini.
lp Boris, S54Q
lp Boris, S54Q
Če se ne motim, je ta trgovina Loribu, točno nasproti GRja, zraven DMja, če se ne motim. Je pa točno za AP od mestnega prometa.s54q napisal/-a:Nitko staknil v ribiški trgovini v Lj blizu gospodarskega rastavišča. Ime sem pozabil. Sem pa jih videl tudi v trgovini Lovec v Novi Gorici in v Ajdovščini. Verjetno jo prodajajo v vsaki taki specializirani trgovini.
lp Boris, S54Q
73 de Andrej - S53MN
Ja, vem kje je to... enkrat sem jim že težil in dedek, ki notri prodaja, me je prav začudeno spraševal, kaj bom lovil, hi... No, da imajo kevlarsko nitko, pa nisem vedel...
VY 73 & GL de Dragan S55Z
Trgovina v LJ je kakih 30m naprej od najsevernejsega vhoda na GR, v blizini DomStila. Kiosk je velik 4m x 4m, ampak za it ven se moras obrnit na mestu, ker ni prostora
Drugace pa reci kot so kevlar, karbon in steklena vlakna in tisoc in eno smolo + en kup "mikrobalunov" in lepil imajo tud dobre modelarske trgovine npr. Mibo v Logatcu.
Drugace pa reci kot so kevlar, karbon in steklena vlakna in tisoc in eno smolo + en kup "mikrobalunov" in lepil imajo tud dobre modelarske trgovine npr. Mibo v Logatcu.
Na hribu mi je nova palica odpovedala pokorščino. Je morda kdo že obiskal zgoraj omenjeno trgovino oziroma kakšno drugo, ki ima na zalogi kevlarsko nitko in mi jo je pripravljen nabaviti in poslati? Seveda, če gre za razumno količino, ne za kakšno obrtniško porabo
73 es tnx, Jurij, s57x
73 es tnx, Jurij, s57x
Kevlarsko nito ti lahko pošljem. Imam že doma nabavljeno. Pokliči me na 040 619 967 ali pošlji ZS.
73 de Andrej - S53MN
Zadnjič smo v klubu debatirali o fiksiranju fiberglas droga, pa sem na Ščavnici naredil nekaj slik moje rešitve. Ker gre v bistvu za predelavo palice, sem si izposodil in dopolnil kar Borisovo temo - bo vsaj vse na kupu.
Slike s komentarji so TU.
Če komu ne bo kaj jasno, pa z besedo na plan ...
Slike s komentarji so TU.
Če komu ne bo kaj jasno, pa z besedo na plan ...
Jure S57XX