S5/PK-003 Mulejev vrh

Moderator: s58r

Odgovori
S59RA
Prispevkov: 5
Pridružen: 19 Sep 2009, 16:28

S5/PK-003 Mulejev vrh

Odgovor Napisal/-a S59RA »

Mulejev vrh nad Roglo je SOTA točka, ki je primerna za sočasno izvedbo aktivacije ter za lep družinski izlet. Sobotno dopoldne smo tako izkoristili za aktivacijski izlet, hkrati pa nas je zanimalo, ali so morda brusnice že godne za nabiranje.
Mulejev vrh - pot.jpg
Mulejev vrh - pot.jpg (164.46 KiB) Pogledano 2135 krat
Sledila je najava na naši SOTA strani, na Sotawatch, kar je pogoj za uspešno aktivacijo na 14mHz in 7MHz.
Pot je dobro že opisal kolega Rado S58R, kar se je kasneje izkazalo za zelo dobrodošlo.
Mulejev vrh - pot ortofoto.jpg
Mulejev vrh - pot ortofoto.jpg (158.77 KiB) Pogledano 2133 krat
K samemu opisu pravzaprav ni kaj dodati, bistveno pa je, da na razcepu PP4 in PP2 krenete levo, v hrib. Po dobrih petnajstih minutah hoje se odpre pred vami velika jasa, po kateri pot nadaljujete navkreber. Nobene težave bi ne bi bilo, če bi človek zaupal "zdravi kmečki pameti" in se ne bi slepo zanašal na tehniko - Garmin :evil: . Škatla se je namreč odločila, da je treba z jase zaviti desno in nato malo navzdol. Seveda sem nasedel, saj je bilo dejansko treba zaviti desno, vendar še ne tako hitro. No, pomota me je stala petnajst minut hoje, kar pa navsezadnje ni nič tragičnega, saj smo vendar na pohodniškem izletu, a ne?
Vsekakor Garmin v bodoče ostane doma, vsaj za aktivacije podobnega tipa.
IMG_3765.jpg
IMG_3765.jpg (209.43 KiB) Pogledano 2133 krat
No, tudi tokrat si je aktivator naložil občutno preveč opreme in (pre)velika teža nahrbtnika spodbuja k razmišljanju...
Slika
Po nahrbtniku je videti, da bo aktivacija trajala en teden... ;)

Vsezkozi po poti nas spremljajo velika mravljišča goznih mravelj, ki so sicer zelo koristni čistilci gozda.
Slika
Nisem pa vedel, da iz mravljišč rastejo tudi osnove za gobje juhice in omake...
Slika
V veliko pomoč pri iskanju cilja mi je bila klubska lokacija, oziroma antene na samem vrhu. Brez te markacije bi se kaj kmalu lahko zgodilo, da se znajdem na napačni jasi, saj so si vse zelo podobne.
Slika
Takole, PPS je postavljen in zabava se lahko prične. Na sami jasi sem se za postavitev PPS pomikal sem ter tja, predvsem iz razloga, ker je tam eno samo močvirje in se mi je stolček dobesedno pogreznil.
Začel sem na 2m, kjer je dokaj velik promet. Oglasijo se mi S57PY, S52ON, S56SHA, ter S57TI, S55TR, ki sta ravno prišla na S5/PK-004 Košenjak. Nadalje se slišimo z S57GB iz S5/KS-004. Kot je videti s fotografije sem imel s sabo 4 elementno yagico, ki je odlično ujela tudi Negra in Moniko, ki pa sta ravno zaključila aktivacijo na OE/KT-063 in sem ju žal zamudil.
Aktivacijo sem nadaljeval na 14 MHZ, kjer sem tokrat najprej začel z inverted V, vmes pa sem jo zamenjal z vertikalko, le zaradi želje po primerjavi, katera se bolje obnese. Moram reči, da nisem opazil nobene razlike v sprejemu.
No, na 14MHz se je po uvodnem klicanju odprlo, še posebej po tem ko me je spotiral SV2KGA, ki se mu po prihodu domov takoj preko e-pošte zahvalim za pomoč.
V dobri uri (z vmesnim menjavanjem antene) se tako nabere preko 30 zvez in sicer: EA, IZ, SV, R6, M0, G, DL, OZ, UR, ON ...
Slika
Žal se od nekod pripodijo temni oblaki, hkrati pa se izredno dvigne nivo statike, padejo prve kaplje in je žal aktivacija predčasno končana ter 7MHz danes odpade.
Slika
No, nič hudega, pa drugič. Spotoma z družino naberemo še brusnice, tako da bo na aktivacijo ostal lep spomin tudi, ko bodo na mizi zrezki z omako iz brusnic, njam.
Pa lep pozdrav do naslednjič,
Aleš, S59RA

Odgovori