S5/JA-060 Rombon

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

S5/JA-060 Rombon

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Za Rombon sem prvič slišal v Kobariškem muzeju, ko sem še hodil v šolo. Že takrat sem si rekel, da moram iti pogledati ta muzej na prostem in končno sem šel.
Dostopam po verjetno najbolj klasični poti: Trdnjava Kluže, Fort Herman (spodaj), kota 1313 - Veliki rob in naprej na vrh.
Naj omenim, da trenutno gradijo čisto novo parkirišče kakih 300m nižje od trdnjave Kluže, ki bo močno razbremenil parkiranje, saj je parkiranje pri trdnjavi zelo težko, sploh, če ste zelo pozni. Sicer pa za Rombon predlagam, da se odpravljate zgodaj, predvsem to velja poleti.
Največja težava poti je grmičevje nekje na višini gozdne meje, ki ni nič obrezano. Tu se je treba dejansko prebijati in če boste šli zjutraj boste mokri tudi od tega in ne samo od lastnega znoja. :)
Vrh je lep, prostoren. Polagalko se brez problema zatakne za skale.
Mogoče je dobro imeti malo boljšo opremo za 2m, saj je proti osrednji Sloveniji malo bolj zaprt vrh.
Zaradi vročine in seveda tudi pohodno zahtevnega vrha imam občutek, da na vrhu ni prav veliko ljudi, ali pač? No vsaj pri meni je bilo samo nekaj
obiskovalcev.
Skratka priporočam. Seveda pa vzemiti v račun: dolžino dneva, zadosti tekočine in solidno kondicijsko pripravljenost.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Odgovori