OE/KT-400 Koschitz

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

OE/KT-400 Koschitz

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Koschitz je vzpetina ki se dviga nad vasjo Sv. Vid oz. Šentvid v Podjuni. Vrh ni čisto nič posebnega, mogoče to, da je iz prav te vasi speljan
križev pot katerega sestavljajo lepe obnovljene kapelce, prav take kot jih poznamo tudi mi in kot so npr. v Smledniku.

Sam se odločim za krožno pot. Parkiral sem Tukaj. Parkirišča ni, vendar sem prosil pri sosednji hiši. Ko sem začel z angleščino mi je gospa takoj rekla, da slovensko pa še malo zna :D
Pot se vzpenja dokaj strmo desno (proti severu) v hrib, po 100 višinših metrih se položi in nadaljujemo proti jugu na vrh. Oznak oz. smerokazov tukaj ni.

Vrh ni pretirano prostoren, z nekašno čudno skulpturo in klopco. Za mojo vertikalko je bilo dovolj prostora.
Tudi razgleda je, vendar samo v eni smeri.

Kljub zaprtosti proti LJ kotlini na 2m delam "big guna" S56IHX zgolj z GP anteno.

Vračam se po južni poti, tam kjer je križov pot proti vasi Sv. Vid. Tudi tukaj grem na pokopališče, da pregledam priimke. Pač tako navado imam. :roll:

Slika
Pot, zelena gor, rdeča dol

Slika
Na vrhu

Slika
Zgolj en smerokaz za vrh sem videl in sicer malo pod vrhom, že ko sem se spuščal

Slika
Ena od kapelic KP.
Odgovori