S5/TK-006 Praprot

Moderator: s58r

Odgovori
s57x

S5/TK-006 Praprot

Odgovor Napisal/-a s57x »

Praprot mi vedno sproži asociacijo na klope in ne na kresno noč. O praprotju ne duha ne sluha, hrib je še eden v zbirki lepo poraščenih vrhov. Imel sem zadosti časa, da sem preizkusil, če je res en centimeter na zemljevidu toliko in toliko v naravi; tudi brez sodobnih pomagal gre in še kakšno zanimivost več vidiš.. Kraj vendarle ni tako odročen, jasa, ki jo nadzorujeta lovski preži, je lepo pokošena. Nekje sem bral, da tu domuje tudi divji petelin.
Precej dela imajo gozdarji: mati Narava je v začetku julija ponovno pokazala, kdo je gospodar! Škoda, gozd res ni ničesar kriv za človeške neumnosti.

Vrh sem »osvojil« s severa.

Slika

Sledil sem nekakšnim stezicam in prehodom, vzpenjal sem se mimo slikovitih skal, proti vrhu je greben prav izrazit.

Slika

Na vrhu me pričaka že skoraj pripravljena miza, samo se močno kamnito podlago za postajo dodam, HI Zraven je še stara K&K gozdarska oznaka, par metrov nižje še dve. Očitno tod potekajo meje gozdnih revirjev.

Slika

Vertikalka je še vedno v delu, z inv. V imam nekaj težav. Nikakor je ne morem postaviti tako, kot bi si želel. Bo, kakor bo. Hitro uredim PPS, prav zadovoljen sem. Postajo dam na kamen, elektrarna je nekje zadaj, ročica na škatli zraven postaje, roka bo lepo počivala na ukrivljeni veji. Čez komot ga ni!
Prižgem postajo, na frekvenci OK/DL5AA/p veselo nabira zveze. Pokličem, oddam le nekaj šepajočih pik…črt nikjer! Kabelček je nekje pretrgan. Malo ga »prešlatam«, črte se vrnejo. Hvala bogu, s »pešakom« se namreč nisva srečala že od vojske sem. Prestavim še elektronca, razmerje pika-črta je boljše. (elektronca imam v lepi plastični škatli in temu primerno se že pri malih vatih obnaša).
Al gre kmalu QSY na 30m. Je primer spoštovanja hamspirita. Aktivnost je prijavil za mano in se je lepo umaknil.
Tokrat delam s 300 Hz filtrom. Precej bolj odpočito je, žal pa je precej močan QSB. Na trenutke imam kar težave pri kompletiranju signala. Parim G in SM postajam je signal tako nihal, da prve črke nisem slišal, pri zadnji je bil pa gromoglasen. Če bi bilo ves čas tako, bi rekel, da je nekaj narobe s postajo (AGC). Za sredino tedna je bilo v zraku presenetljivo veliko postaj, tudi na 30m. Žal pa sem pogrešal kar precej »stalnih«, tudi iz S5 in 9A!
Skupaj se je nabralo skoraj 70 zvez , pika na I je pa 3B8CF na 20m, HI
Pospravljanje je rutina, o aktivnosti priča košček modre žice pod »mizo«. Bomo videli, kaj bo pustil naslednji aktivaor.
Na cesto sem se spustil po južnem, dokaj strmem grebenu. O kakšni stezi ni ne duha ne sluha.
Pa nič zato, v suhem gre brez problemov.

Slika

73 es cu, s57x
Odgovori