S5/KS-064 Veliki vrh (1165m)

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S55KM

S5/KS-064 Veliki vrh (1165m)

Odgovor Napisal/-a S55KM »

Ob branju referenčnega priročnika združenja sota S5, opazim da je na novo dodanih kar nekaj novih vrhov. Po krajšem razmisleku se odločim za aktivacijo, novo dodanega vrha nad Mežiško dolino. Moj cilj je Veliki vrh 1165m, z referenčno oznako S5/KS-064.
Po prijetni silvestrski noči ;) (hk), se zgodaj zjutraj odpeljem proti Šoštanju in naprej preko prelaza Sleme do Črne na Koroškem. V krožišču zavijem desno, proti Žerjavu in po približno kilometru vožnje, zagledam odcep levo proti Koči na Pikovem.
Tam zavijem levo in nadaljujem vožnjo do manjšega prelaza ( kordinate: 46°29'39.5" 14°51'28.62").

[[img]http://www.shrani.si/f/3C/3p/Zlma ... .jpg[/img]

Na desni je ravno toliko prostora da parkiram avto in se pripravim za hojo.

Slika

Levo od prelaza vodi cesta proti vrhu, po kateri sem se podal svojemu cilju naproti. Nekaj časa po cesti, nato malce v gozd, saj je hoja po gozdu prijetnejša.

Slika

Po približno dvajsetih minutah hoje zagledam hišico z oddajniki, ravno toliko hoje da sem se malce ogrel, saj je bilo jutro kar hladno.

Slika
Slika

Na vrhu se prepustim uživanju, sončni žarki in pogled na Peco, Raduho in Kamniško-Savinjske alpe me razveselijo.
Pričnem si pripravljati opremo, da bom čim prej aktiviral vrh, saj sem že imel v mislih naslednjo sota točko Jesenik.

Slika
Slika

"CQ, CQ za soto" in prva se oglasi S55NM, :D nasmešek mi stopi na usta saj je redkost, da bi hčerka bila prva kot lovec.
Naredim nekaj čez deset zvez ter se še malce prepustim sončnim žarkom, pospravim opremo in brž do avtomobila.
Pred mano je že naslednji cilj.

Vsem hvala za oglašanje in ***Srečno 2011***
s53xx

Re: S5/KS-064 Veliki vrh (1165m)

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Negro hvala za S2S zvezo (Veliki vrh - Veliki vrh) :) in pa za to slikovito poročilo!

lp
Slavc
Odgovori