Od doma, čez Ljubelj na avstrijsko Koroško in naprej proti Labotu (Lawamund) od tam pa čez greben Koralp (vsaj jest pravim tako
Na prelazu parkiram.

Ogromno je prostora, parkiranje je brezplačno. Od tu imate zelo blizu proti severu SOTA vrh Handalm, proti jugu pa nekoliko dlje Moschkogel - OE/ST-134.
OE/ST-348 Handalm
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoje je za recimo 15min. Vrh dejansko za "mišjo" dosega P150. Je prostoren z nekaj skalami ki štrlijo iz travinja in borovničevja.
Na celotnem vrhu in grebenu naprej je posejanih ogromno vetrnih turbin, ki pa so tudi kar precej glasne.
Ob mojem obisku je pihal močan JZ veter in pošteno vrtel te generatorje.
Vrh ni izrazit, vendar je SOTA točka dobro postavljena. Nažalost takoj zraven vetrnice. Naredim solidno število zvez a me tudi pošteno prepiha, čeprav sem bil skrit za skalo. Na 2m se seveda brez problema dela tudi našo Štajersko.

Moschkogel OE/ST-134
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ta vrh zahteva malo več hoje, saj je višji in malo bolj oddaljen od prelaza. Pot poteka po cesti, mimo zgornjih postaj žičnic in umetnega jezera za zasneževanje. Tudi tukaj na vrhu štrlijo skale, malo pred sota točko pa je postavljan Križ.
Tokrat je šlo na KV veliko bolje, in tudi hrupa od vetrnic ni bilo, ker jih tukaj ni. Lep pogled je tudi na Koralpe z radarskimi kupolami.

Oba vrha sta lepa, pohodna, primerna za družine. Na prelazu, kjer je izhodišče je tudi restavracija, tako, da vam nič ne bo manjkalo.
Vračam se v smeri Volšperka in naprej proti domu.