OE/KT-050 Klomnock, OE/KT-339 Schiestlnock, OE/KT-057 Koflernock

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx

OE/KT-050 Klomnock, OE/KT-339 Schiestlnock, OE/KT-057 Koflernock

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Z motorjem sem si želel prepeljati panoramsko cesto Nockalmstrasse a me je zapeljala SOTA :?
No v bistvu sem imel v planu zgolj en hrib a na koncu sem končal s tremi SOTA aktivacijami, predvsem zaradi tega, ker so hribi tod okoli enostavno
dostopni. To se vidi tudi po številu SOTA aktivacij.

Izhodišče za prva dva hriba OE/KT-050 in OE/KT-339 je dejansko kar prvi prelaz pri koči Glockenhütte. Tam je tudi kar dovolj prostora za parking, ki je neplačljiv saj dejansko že prej plačate samo uporabo ceste. Cene najdete njihovi spletni strani - klikni link zgoraj.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OE/KT-050 Klomnock

Od parkirišča do vrha vodita dve markirani poti. Hoje je za slabo uro oz. uro počasne hoje. Na vrhu je seveda križ, ki pa je že v slabem stanju (verjetno strela) in in pa kot nekakšna votla kapelca na kateri je pritrjena skrinjica.
Vrh je zelo obiskan zato je dobro, da se malo umaknete stran. Zaradi velike višin na 2m ni težava delati tudi s5 aktivatorje.
Tokrat zanimivost na 2m delam DL v CW. Namreč ogromnokrat sem pozival v telegrafiji na 2m/SOTA pa ni bilo nikoli odziva.

Slika
Na vrhu

Slika
Nalepka na vpisni skrinjici :)

Slika
Vračanje nazaj proti sedlu. V ozadnju je KT-339, levo zadaj pa KT-057, vrhova katera sem aktiviral zatem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OE/KT-339 Schiestlnock

Na ta vrh vodi pot, isto od te koče vendar pot ni markirana. Jaz sem šel najprej po severni strani naokrog, kot je objaljen track na SOTLasu, potem pa po južni navzdol.
Na vrhu je tudi križ, tukaj bolj mala varianta. Tudi sicer gre za malo obiskan vrh, čeprav je potrebno manj napora kot pa za prejšnji sicer tudi višji Klomnock.

Slika

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OE/KT-057 Koflernock

in še zadnji vrh, ki se ga lotim. Ta vrh je bil tudi že kar nekajkrat aktiviran a nima objavljenega nobenega tracka. Sam sem se odločil, da se z zapeljem malo naprej - se spustim malo nižje na severni strani na levi ovinek nekje na 1850 metrih, kjer je tudi klopca in prostor da parkiram. Tukaj.
Potem pa čez ograjo na pašnik in vse po pašniku do vrha. Poti ni, na začetku je precej strmo potem pa se na grebenu precej položi.
Tokrat zanimivost.... na vrhu je križ ampak na križu drugo ime vrha. Po ponovnem preverjanju ugotovim, da sem na pravi sota točki vendar ima drugo ime.
Tokrat ponovno kot že na Klomnocku naredim največ zvez izmed vseh aktivatorjev. Tudi lepo število S5.

Slika
Na vrhu

Slika
Na vrhu. Slikano v smeri SV oz. v smeti OE/KT-047

Slika
Takole vijuga cesta. Slikano točno v smeri Triglava, ki se ga je dobro videlo.
Odgovori