V Železni kaplji nasproti "pumpe" je tabla za Lobnik-Lobnig kjer zavijemo iz glavne ceste. Sam se odločim in parkiram nekje med obema vrhovoma
tako, bom lahko naredil nekakšno kročno pot.
Navigacija za moj parking, ki je označen tudi na sponji slikci.

Pot je lepo označena z mnogo tablami in markacijami, ki v spodnjem delu poteka precej po gozdnih cestah.

Prvo se odpravim na manjšo Ojstro oz. Oistro. Vrh mi je bil zelo všečen, izrazit, razgleden. Na vrhu je ogromno klopc, miza, lesen križ.

V vročih poletnih dnevih kot je bil ravno ta dan je malce težava s senco, sploh če si, vsaj jaz želim, če je le možno delati z vrha.
Vrh tudi dokaj odprt proti S5 posebej proti LJ, tako, da v kombinaciji z OE8 postajami vrh brez težav aktivirate tudi samo na UKV.

Iz Ojstre grem dejansko po grebenu preko planine na drug vrh - Topitzo, ki je nekoliko višja od Ojstre.
Na drugem vrhu situacija precej podobna. Vrh je urejen,... miza, seveda križ,...
Tukaj je razgleda nekoliko manj, vendar še vedno zelo lep razgled na Kamniško Savinjske alpe.
Na UKV ne vem, ali je bilo pozno, ali pa je vrh res nekoliko bolj zaprt v smeri S5 lovcev. Tudi Martino iz vzhoda nisem delal, pa čeprav sem imel
celo jagico. No je pa res, da to smer zakriva pobočje Pece, ki je zelo široko.
No na KV ni bilo problemov. Prostora je dovolj in na obeh vrhovih lahko postavite tudi dipole, če želite.

Tabel v našem jeziku sploh ni, je pa edino na opozorilni tabli trojezičen napis za prepoved turnega smučanja po na novo pogozdenem
področju na južni strani Topitze.

No to staro in zelo lepo znamenje na poti nazaj, malce nad domačijo, pa je seveda samo v slovenskem jeziku.
Taka turca nanese nekaj več kot 800 višinskih metrov in 5ur aktivnosti, seveda zavisi koliko se boste zadržali "na frekvenci".
Hvala vsem za zveze. 73 de Slavc