Spet sva z Markom S57MS ujela zadnji sončen dan pred sneženjem. Dobila sva se v Vodicah, naprej sem peljal jaz. Skozi Tržič, desno v Lom, malo naprej pa levo v smeri planine Javornik. Cesta je postajala bolj zasnežena in čedalje ožje splužena, sploh nad rampo za 1€. Pa sem se tam srečal z avtom in sem se moral vzvratno vračati. Brez problemov sem pripeljal do konca, kjer je manjše parkirišče in obračališče.
Nataknila sva si turne smuči, oprtala nahrbtnike z RA in ostalo opremo, ter oddrsala skozi gozd navzgor po že narejeni smučini.
Kje je SOTA vrh in koliko višincev je še?
Zimska idila ob poti
Pogled na vrh, še pol ure
Markov nasmeh ob prelepem vremenu
Pa še moja malenkost (če nebi imel še »nahrbtnika« spredaj)
Pa sva le prilezla gor
Z vrha pa krasni razgledi: Julijci
Košuta
Grintovci
Srednji vrh in Storžič
Ob klopci sva postavila antene in naredila nekaj zvez na 2m, dve na 70cm in eno spet s Francijem na 4m. Na KV pa sem naredil 33 zvez, toda tokrat nobene S2S.
Še 5 zvez na 6m, pa sva zaključila. Čeprav je sijalo sonce, je sem in tja malo pihalo in naju je pričelo zebsti.
Pospravila sva opremo in odsmučala navzdol po že kar razritem pobočju.
Še pogled nazaj na Veliki Javornik
Pri avtu sem sezul turne pancarje, pa so začeli po snegu leteti koščki plastike. Ko pa sem s čevlji udaril med seboj, da sem otresel sneg, sta pa zgornja dela plastična dela čevlja skoraj razpadla.
Hvala vsem za zveze, se še slišimo konec tedna
73 Bojan
S5/KA-018 Veliki Javornik
Moderator: s58r
Re: S5/KA-018 Veliki Javornik
Bojan, a so to ti čevlji katere prodajaš na Bolhi z opisom: Brezhibni, malo rabljeni,....?
Lepe slike, čudovit dan... smo za marsikaj prikrajšani ko nimamo kakega velikega veselja do turne smuke.
73
Slavc
Lepe slike, čudovit dan... smo za marsikaj prikrajšani ko nimamo kakega velikega veselja do turne smuke.
73
Slavc
Re: S5/KA-018 Veliki Javornik
Čudovito Bojan.