S5/PK-039 Kjumberk

Moderator: s58r

Odgovori
S57MB
Kraj: JN76NI VELENJE

S5/PK-039 Kjumberk

Odgovor Napisal/-a S57MB »

Začetek tedna je kar vlekel človeka v naravo.Razmišljal sem kam se naj podam,ko mi naenkrat kane v glavo da vrha z ref.številko S5/PK-039 kjumberk še nisem delal,čeprav se vedno vozim skoraj mimo njega ko odhajava z ženo v svoje zatočišče "brunarico".No tudi danes sva najprej malo pogledala okoli brunarice in postorilo to in ono.Nazaj grede pa sem se odpravil na ta vrh ,ki je čudovit na pogled kakor tudi sama narava.No pa gremo najprej opis poti.
Imamo dve variante,toda jaz sem že kot po naravi izbral "težjo"Prva varianta je iz smeri Velenja do kamnoloma pirešica,kjer zavijemo levo in sledimo cesti (kolikor se da)No druga varianto, ki sem jo izbral jaz je iz Velenja krajša toda strmejša.Iz velenja se peljemo v smeri celja do križišča(mostnar) za dobrna-višnja vas,kjer zavijemo levo.Po približno 200-300m zagledamo na desni strani ob cesti transformatorsko postajo in takoj za njo cesta(makadam)ki zavije desno.Tu se nimamo več kje izgubiti(levo potok-desno hrib),saj cesta vodi samo naravnost po globeli.Po tej makadamski cesti se peljemo približno 1,5 km,dokler na desni strani ne zagledamo malega kamnoloma 30x20 m.Ob cesti je par metrov naprej toliko širine da lahko obrnemo osebno vozilo.Odpravimo se nazaj,kjer nas hudourniška grapa popelje naravnost v strmino.Strmina se giblje med 40-50 stopinjami.Po dobrih 20 minutah prisopihamo na gozdno cesto in se po njej podamo seveda bolj zlagoma proti naši točki.Iz naše desne strani se nam priključi gozdna cesta ,ki je speljana iz smeri kamnoloma velike pirešice.Gozd postaja redkejši tako da je hoja pravi užitek.Po poti srečam gobarja domačina in se še enkrat prepričam o točnosti višine vrha.Po 15 minutah hoje prispem na lokacijo in začnem z pripravljanjem opreme.Opremo postavim par metrov nižje od vrha ,saj je sam vrh zaraščen z gostim gmičevjem čeprav točno čez vrh pelje gozdna cesta.Začnem klicati cq vendar šele po parih minutah se začnejo javljati
tako da mi je v eni uri uspelo napravit 16 vez od tega 1x S2S ,3x na 70cm ostale pa na 2m.Pričakoval sem manj,saj je sam vrh v gozdu,če pa naredimo še kakšnoh 50 m naprej se nam odpre pogled na celjsko kotlino in naprej.Vseeno zadovoljen se vračam nazaj proti avtomobilu kjr me je že nestrpno čakala žena.Prostora za postavitev kakšnih žičnih anten je na samem vrhu kar nekaj kljub drevju, za vertikalke in kakšne usmerjene antene ga je pa dovolj.
slike:http://picasaweb.google.si/S57MBboris/S ... 7MBInS57PY#
73 de S57MB-Boris
P.S.Ko hodite na sota vrhove pazite da vas ne povozijo motokrosisti.No mene niso zmotili preveč saj sem bil že pri koncu oddajanja HI
Priponke
cesta ki vodi po globeli do izhodiščne točke
cesta ki vodi po globeli do izhodiščne točke
100_0625.JPG (57.24 KiB) Pogledano 2262 krat
pogled iz najvišje točke po okolici
pogled iz najvišje točke po okolici
100_0642.JPG (63.54 KiB) Pogledano 2259 krat
vrh
vrh
100_0641.JPG (54.8 KiB) Pogledano 2258 krat
Odgovori