Nedelja 12.09.2010.Lep sončen dan,ki je kar klical po sprehodu po hribih.Odločim se ,da grem aktivirati Janški vrh z ref.št. S5/PK-024,ki se nahaja nad srednjim doličem v občini Mislinja.Iz Velenja se odpravim z avtom v smeri slovenj gradca.Pri kraju dolič zavijem desno v smeri Vitanja.Na tem križišču stoji tudi gostišče "Joško"z trgovino.Peljemo se par kilometrov do srednjega doliča.Tu je spet na desni strani gostišče "repolusk"in križišče ,vendar mi nadaljujemo približno 1500m naprej v smeri vitanja.Na desni strani stoji transformator in 50m za njim zavijemo desno na makadamsko cesto.Držimo se samo glavne ceste.Kmalu pridemo do kmetije pesjak,in mimo te kmetije še 500m neprej do zadnje kmetije,ki stoji pod vznožjem Janškega vrha.Sedaj se nahajamo praktično med paškim kozjakom,basališčem na eni strani in Janškim vrhom ter za hribom srednji dolič.No tu parkiram avtomobil,ter se po gozdni "cesti"vlaki vzpenjam proti vrhu.Pot je lepa in kar malo sem pogledoval okoli za gobami.No nekaj sem našel in kmalu prispem na vrh.Vrh je bolj poredko poraščen z drevesi,tako da z postavitvijo vertikalke nisem imel težav.Za kaj drugega bi bilo pa potrebno vzeti s sabo motorno žago HI.Razgleda ni nobenega,hrib sam pa je apnenčast.Naredim 14 vez od tega 11 na 2m (2x S2S) z S55KM,ki se je nahajal na S5/KA-001 in z S57ORG/P ki se je nahajal na S5/KA-002.Ostale 3 veze na 70 cm.Počasi sem pospravil opremo ter se vrnil do avtomobila,saj sem imel v planu iti z prijateljem S57PY-Mladenom na sveti križ.A o tem v drugem poročilu.Ostale slike :
http://picasaweb.google.si/S57MBboris/S ... 7MBInS57PY#
73 de S57MB-Boris
S5/PK-024 Janški vrh
Moderator: s58r
S5/PK-024 Janški vrh
- Priponke
-
- vrh
- vrh janški.JPG (61.7 KiB) Pogledano 2085 krat
-
- in še pogled z izhodiščne točke
- izhodiščna točka.JPG (25.65 KiB) Pogledano 2083 krat