HMMMMMMMMMMMMM Kaj zdaj?
Prepričam boljšo polovico in me spusti ... seveda mali hoče zraven (ni ham, ker je premali 5 let) ...
Hitro napišem najavo, da se kdo oglasi in se že šibava preoblečt, smučke in pancerje v avto pa greva ...
In takole je izgledala pot na Kope:

Odpiralo se je modro nebo

Prvotni plan: pri Grimškovem domu parkirava, odpešačiva do vrha, oddelam nekaj zvez in odsmučava nazaj dol do avta ...
Parkiram avto, vse prestavim v torbo s pancerji, od malega smučke v torbo z mojimi smučni, vse skupaj na rame in gremo ...
Prižgem postajo in v notranji žep bunde z njo, mikrofon ven na pas od torbe za smuči in ... PRESENEČENJE!!!
Iz zvočnika zaslišim:
CQ SOTA S59KA/P kliče za SOTA lokacija S5/PK-002 CQ

OK! Nekdo me je prehitel ... pa kaj zato ...
Ga pokličem, oddelava zvezo in se napovem, da se vidiva na vrhu ...
Odkorakal z malim do postaje vlečnice Pungart in vprašam prijaznega žičničarja, kako prideva do vrha? Lahko po levi strani ob vlečnici?
Odgovor me preseneti: Pa dajta smuče gor pa vaju spustim gor ... za eno furo ne bo nič narobe (ura je bila že 15:40)
OK! Sprememba plana! Preobujeva se v pancerje, smučke na noge in me pokliče S59KA, ki je ta čas že prišel dol ...
Na nahitro se spoznava in posloviva ...
Midva z malim na vlečnico in na vrhu se jaz spremenim v vlečnico in oddrsava do označbe za vrh

Z vrha pa se nama je odpru pogled na smetano v dolini in vrhove ki štrlijo iz nje ...

Uršlja gora

PA ATI NOOOOOOO!!! Greva že smučat nooooooo!

Zgoraj je bilo hudo hudo mrzlo ...
Že prej po poti gor sem poslušal in ni bilo nekega navala na frekvenci ...
Še ko je klical S59KA ni bilo nekega odziva ...
Pri meni je sigurno kriva pozno pozna najava ...
Uspel sem oddelati 4 zveze na 2m ...
In nato je sledil turoben spust v turobno dolino ...

V vsakem primeru pa sem bil nagrajen s prelepim soncem in zelo lepim spustom do avta po praznem smučišču ...

Hvala vsem za zveze!
Se slišimo še kdaj s prelepe Velike Kope!