S5/KS-056 Koželj

Moderator: s58r

Odgovori
S57MB
Kraj: JN76NI VELENJE

S5/KS-056 Koželj

Odgovor Napisal/-a S57MB »

obetal se je lep dan in ni mi dalo miru,da nebi zapustil mestni vrvež.Vzamem nahrbtnik,ter se odpravim h kolegu S57PY-Mladenu,ki mi posodi vertikalno anteno X50,saj sem vedel da zaradi nižine hriba rabim kaj konkretnejšega.Iz centra Velenja se odpeljem približno 500m v smeri Kavče.Tu je odcep levo ,kjer se tudi nadaljuje šaleška planinska pot.Snežne razmere mi dovolijo da se odpeljem še približno 300m po cesti.Tu pa seveda parkiram avto ,ter se veselo odpravim proti Koželju.Pot je lepo shojena,in ravno ko sem si rekel ,da danes pač nobeden ne bo hodil po hribih,začnem srečevati rekreativce,ki so se veselo podajalo oziroma prečili planoto Koželj.Ker se mi pač ni mudilo,sem bolj opazoval naravo in se prepustil užitkom.Kaj kmalu prispem na vrh,in takoj začnem z postavljanjem stolpa.Takoj si pripravim vse potrebno in že se oglasim.No mimoidoči so malo začudeno gledali,kaj strašim na Koželju toda kmalu jim je bilo jasno da je to na kar delam radioamaterska postaja.Vztrajam skoraj eno uro,toliko da se mi nabere kar nekaj vez,Počasi začnem z pospravljanjem opreme in že veselo tečem po hribu navzdol kjer me je že čakal moj konjiček.Bilo je prijetno in komaj čakam lepšega vremena ,da se spustim višje proti logarski dolini.Do takrat pa 73.Hvala vsem za odzive S57MB-Boris
ostale slike iz koželja http://picasaweb.google.si/weiseflider. ... adeveS57MB#
Priponke
zakaj je antena  bele barve HI
zakaj je antena bele barve HI
DSC04390.JPG (175.06 KiB) Pogledano 1934 krat
no pa sem le naprosil mladenko da je pritisnila na sprožilec
no pa sem le naprosil mladenko da je pritisnila na sprožilec
DSC04386.JPG (158.23 KiB) Pogledano 1934 krat
terba se je znajti
terba se je znajti
DSC04391.JPG (154.05 KiB) Pogledano 1935 krat
Odgovori