S5/PK-007 Basalisce

Moderator: s58r

Odgovori
S57MB
Kraj: JN76NI VELENJE

S5/PK-007 Basalisce

Odgovor Napisal/-a S57MB »

Lep sončen poznojesenski dan.V dolini se šele ljudje dodobra prebujajo,mi pa že veselo korakamo po gozdni poti proti cilju ,ki je oddaljen 1,5h hoda.Spremljata me prijatelj in njegova žena.Nobeden ni radioamater, zato je še radovednost toliko večja.Toda pot se vzpenja in spušča.Po dobri uri prispemo na veliki travnik.Na ta travnik so v drugi svetovni vojni Angleži odmetavali iz avionov prehrano ter ostale stvari.Tu se držimo skozi leve strani,tako da hodimo skozi ob robu hoste,mimo lovske opazovalnice,ki stoji na levem robu(saj se tu nahajajo tri lovske opazovalnice)Zatem pa počasi zavijemo pri smerokazu,levo v hosto ,kjer se počasi približujemo cilju.No še dobrih 20 minut in že pred seboj zagledam klopco ,ter škatlo ,kjer se nahaja vpisna knjiga.Cilj.Ker me čas že skoraj priganja,postavim hitro stolp ter za 2m uporabim anteno hb9mtn ter za 70 cm 5 elementno yagi anteno.Pokličem CQ sota! veze dežujejo ,meni pa zataji penkalo.Dobro da imam več komadov na zalogi,in tako se hitro izkopljem iz nastale situacije.Po eni uri se nabere lepo število vez,(večinoma na 2 m).Na 70 spet mrtvilo.Le klasični lovci se odzovejo. Začnem s pospravljanjem ,saj je treba prehoditi še kar lepi kos poti nazaj do koče na paškem Kozjaku.Zaključek vsega je lep preživet dan ,utrujenost mojih spremljevalcev ,ter zadovoljstvo in misel usmerjena na naslednji vrh.Upajmo da bo zima prijazna do aktivatorjev.73 de S57MB
več na http://www.mojalbum.com/s57mb
Priponke
CQ sota...................
CQ sota...................
DSC04246.JPG (153.08 KiB) Pogledano 2049 krat
brez komentarja
brez komentarja
DSC04238.JPG (156.08 KiB) Pogledano 2053 krat
smerokaz ,ki ga vsak razume drugače.HI
smerokaz ,ki ga vsak razume drugače.HI
DSC04229.JPG (153.97 KiB) Pogledano 2053 krat
Odgovori