S5/BR-028 Poljane

Moderator: s58r

Odgovori
s51zj

S5/BR-028 Poljane

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Z izbiro cilja nedeljskega izleta, seveda s sota aktivacijo, sem odlašal vse do nedeljskega jutra. Razlog je bilo vreme oziroma neugodna vremenska napoved prejšnjega dne. Zjutraj je v Ljubljani deževalo, napoved je obetala nekoliko več možnosti za suho vreme le v primorskem koncu. Izbral sem Sveti Lovrenc TK-021 in za rezervo Poljane BR-028.

V Postojni ni kazalo na kakšno spremembo vremena na boljše, vse naokrog zaprto, tudi Nanos je globoko v oblakih. Prevlada odločitev sopotnice, da greva raje na »rezervno« lokacijo, Poljane BR-028. Torej nazaj na avtocesto in proti Kopru. Na oni strani predorov dež poneha, pokaže se tudi sonce. Za dostop do vrha izberem Juretov S57XX opis poti. Iz Kopra v smeri Pule, nato v križišču za Šmarje in proti Pomjanu. Parkiram na »prireditvenem« prostoru, ki ga je opisal Jure in od tu se odpraviva peš proti vrhu, do katerega je cca 10 -15 minut počasnega sprehoda. Na vrhu najdem zabetonirano oznako vrha, malo naprej pa presenečenje, ki ga iz Juretovih fotografij ni videti. Nadzorna radijska postaja APEK, ki je očitno zrasla po Juretovem obisku vrha.

Anteno postavim in pps uredim nekaj metrov od oznake vrha, na senčni - severni strani škarpe in nekaj čez 12. uro po lokalnem času sem »že« qrv. Vertikalo skrajšam za 30 m področje, vseeno malo poškilim na 7 in 14 MHz, kjer po pričakovanjih na cw vse vrvi zaradi CQ WW WPX. Odločim, da bom na hf tokrat aktiven le na 30 m. Po eni uri spravim skupaj le 5 zvez, potem pa me DL6UHA spotira, in naslednjih 35 minut se tudi premakniti ne upam od silnega pile-up in s tem povezane napetosti in želje, da ustrežem vsem klicočim. Ko se naval poleže in se mi tudi na cq (ponovno) nihče več ne javi, zaključim s kv, postavim na stolp še hb9mtn in poizkusim še na 144 FM, kjer naredim edino zvezo z Bojana S56LXN/p, ki je aktiviral CP-017. Enih 15 minut sem vztrajal s klicanjem cq in poslušanjem ter obračanjem antene na vse strani, vendar nisem nikogar slišal in očitno tudi nihče mene ni. Izkupiček je torej 29 cw zvez na 10 Mhz in 1 na 144 fm. Vreme je zdržalo ampak, kot sem po prihodu v Ljubljano videl in slišal, je bilo popoldne več ali manj povsod suho in lepo.

73, Sergej S51ZJ
Priponke
Poljane_BR028_vrh2.jpg
Poljane_BR028_vrh2.jpg (62.14 KiB) Pogledano 3610 krat
Poljane_BR028_pps1.jpg
Poljane_BR028_pps1.jpg (104.93 KiB) Pogledano 3610 krat
Uporabniški avatar
s57xx
Kraj: Škofja Loka

Re: S5/BR-028 Poljane

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Opa :o, tole na vrhu je pa res novo. Ko sem bil gor jaz, se je videlo, da se nekaj pripravlja, saj je bilo vse razkopano - elektrika, ozemljitve, ...
Jure S57XX
Odgovori