Z bratom (s56tm) se večkrat "podiva" po planinah, a kot nalašč je postaja vedno prazna. Tokrat je bilo drugace. Postaja je bila polna, samo še najavila sva sota expedicijo in najina prva aktivacija se je začela. Podala sva se na skoraj 2400 m visoko Planjavo v KS alpah.
Zjutraj smo od doma štartali še po temi, a ko smo se pripeljali na Podvežak (1500mnv) je tam že sijalo sonce.
Od tam smo se podali proti Korošici in nato proti Planjavi. Pot je bila lepa, prav tako vreme. Bilo je sončno, toplo in skoraj brez vetra.
Snega na južnih, prisojnih pobočjih kjer smo hodili ni bilo vec, na osojnih pa je bilo malo, večinoma trdega snega.
Na sliki vidimo vzhodni vrh, ki je priblizno 200 metrov oddaljen od zahodnjega, 2 metra višjega vrha, kamor ni speljane planinske poti, a šteje kot SOTA vrh.
Sevada smo se mi podali na višji, pravi SOTA vrh. Z opremo nisva pretiravala. Imela sva le ročno postajo in mobilno anteno. Mogoče bi z boljšo anteno naredila kakšno vezo več, a zaradi dobre lokacije sva vseeno naredila preko 30 zvez, večinoma z malo mocjo (20mw).
Zaradi velikega odziva je dobra ura kolikor sem bil v etru minila kot bi mignil in ker ni bilo več odziva smo se počasi odpravili proti dolini.
V planu smo imeli krožno pot, a smo si glede na zimske razmere na osojnih straneh premislili in jo nazaj mahnili po isti poti, kajti s seboj še nismo imeli zimskih "rekvizitov" za snežne razmere.
Naredili smo še skupinsko sliko in se odpraili nazaj. Za vas smo se z veseljem trudili Tomaz, jaz (s56t) ki sem delal zveze in Matic (s56tm), ki je bil tokrat nosač opreme a je obljubil da bo ob prvi priliki tudi sam aktiviral kak bližnji hrib, ki jih v naših krajih ne manjka.
Tako se je zaključila najina prva samostojna SOTA aktivacija. Prav gotovo pa ni bila zadnja!
Se slišimo, če ne od doma pa iz kakega vrha.
Več slik si lahko ogledate na http://picasaweb.google.si/matej.kladnik/Planjava#
73 de s56t
S5/KS-004 Planjava
Moderator: s58r
Re: S5/KS-004 Planjava
Lepo, lepo!
Kot že zadnjič od Andreja, so tudi te slike ene lepših od KS aktivacij.
Predlagam ti da naslednjič malce nadgradiš svoj sistem in magnetko pustiš doma ,
tukaj na forumu najdeš veliko dobrih načrtov za portabel antene.
lp
Slavc
Kot že zadnjič od Andreja, so tudi te slike ene lepših od KS aktivacij.
Predlagam ti da naslednjič malce nadgradiš svoj sistem in magnetko pustiš doma ,
tukaj na forumu najdeš veliko dobrih načrtov za portabel antene.
lp
Slavc
Čestitke še enkrat za prvo aktivacijo, še na veliko slišanj na frekvenci. Upamo, da nam bo zima prizanesljiva z vremenom.
Varen korak in 73!
Varen korak in 73!
73 de Andrej - S53MN
Lepo!
Pa je vsa pot približno taka, kot je videti na slikah? Boš tudi log naložil v bazo?
Pa je vsa pot približno taka, kot je videti na slikah? Boš tudi log naložil v bazo?
Jure S57XX
Hoj!
Log sem nalozil, sicer z zamudo ampak sem pozabil dnevnik doma.
Pot pa je večinoma takšna kot je na sliki. Par metrov so sicer jeklenice, ampak nič težkega.
Glede zime pa...ni je lepše kot če je bela, tako da naj bo radodarna.
Lp, Matej
Log sem nalozil, sicer z zamudo ampak sem pozabil dnevnik doma.
Pot pa je večinoma takšna kot je na sliki. Par metrov so sicer jeklenice, ampak nič težkega.
Glede zime pa...ni je lepše kot če je bela, tako da naj bo radodarna.
Lp, Matej
TNX za info!s56t napisal/-a: ... Pot pa je večinoma takšna kot je na sliki. Par metrov so sicer jeklenice, ampak nič težkega. ...
Jure S57XX