S5/BR-021 Veliko Gradišče in W8A S5/TS-004 in S5/TS-037

Moderator: s58r

Odgovori
s54q
Prispevkov: 317
Pridružen: 20 Maj 2008, 21:24
Kontakt:

S5/BR-021 Veliko Gradišče in W8A S5/TS-004 in S5/TS-037

Odgovor Napisal/-a s54q »

Ker je S5/W8A HQ pozabil napovedati aktivacijo, je bil odziv na prvi middle of the week activity okrnjen. Prijavila sva se samo dva aktivatorja osmic. Torej tokrat nič kvadrus, nič trio ampak samo duo fantastikus. Med službenim delom v eni izmed ruševin stare cerkvice zazvoni telefon. Po krajšem piskanju pustim delo, si izborim štiri ure dopusta in se odpeljem na dogovorjeno mesto k Mariu v Dutovlje.
Slika
V katero osmico gremo je bilo zaukazano že prej. Inozemstvo! Danes sta bili na vrsti kar dve in sicer ena v Bazovici pri Nadi z referenčno številko S5/TS-004 ter ena v Repentaborju pri Miliču S5/TS-037. A o tem malo kasneje.
Iz najnovejših izkušenj se z Milošem modro odločiva, da malo obrneva vrstni red. Najprej SOTA, kasneje pa osmice. Zakaj? Ja kdo ve! Izbrani hrib je bil Veliko Gradišče. Pot na vrh vodi večino časa navkreber.
Slika
Kako vemo, da smo na vrhu? Ja, ko pot na vse strani vodi samo v dolino. Ni neke posebne znanosti v tem. Da pa ne bom preveč natančno opisoval dogajanja na vrhu, le nekaj besed. Prišla, postavila, odklofala, se poslikala, pospravila in odšla malo hitreje v dolino. Zakaj hitreje? Ni bilo navkreber.
Sledi krajši avtoprevoz do Bazovice, kjer se kot zavedna Slovenca ustaviva še pri spomeniku prvih štirih padlih pod streli fašistov.
Slika
Kar nekaj iskanja nama je vzelo, ko sva po Bazovici sledila fraskam. Aha, sedaj se Neprimorci sprašujete, zakaj slediti fraskam. Fraski se po slovensko reče tudi veja, to pa je mednarodni znak za osmico. Zakaj tako? To ve Marija Terezija in moj kolega »etnolog«KLIK…
Ma smo jo našli. Frasko in osmico. Tokrat je padel narezek. Ja liter terana tudi. Ma je bil močen. Celih 12,8 VOL. Močen skoraj kot kelnarca.
Slika
Vendar ker je bil prvi middle of the week activity je bilo treba popiti na brzino in se odseliti, bolje rečeno odmajati drugam. Pot nas pripelje v Repen. Pod lipami ob vonju po mladih kravah se utaboriva, pojeva vsak nekaj kuhanih jajc in spijeva še kvartin terana. Kakšnega okusa je bil pa se žal ne spomnim. Kot tudi ne, kdaj sva prispela domov, niti kaj mi je rekla žena, no to je dobro.
Italijanske osmice so bolj pristne kot naše. Je pa mala razlika. V naše osmice hodijo Italijani in delajo QRM. V italijanskih pa je QRM stalnica in se močno poveča, ko pridejo Slovenci. Kelnarce se ne pustijo motiti in jih le z težavo spraviš na obrate. Ma računat pa znajo. In to na kalkulator.
Slika

http://diploma-osmica.eu.pn/

Nekaj dokaznih fotografij je tukaj... KLIK
Ostali dokazi bodo v nastajajočem fimu.

Boris S54Q

Odgovori