EA7/CA-024 Cerro Cambronero in EA/CA-007 Lijar

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 372
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

EA7/CA-024 Cerro Cambronero in EA/CA-007 Lijar

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Na poti me je zopet spremljala tudi radijska postaja. V bistvu moram biti zelo hvaležen sotrpinu Zoranu, saj je edino njemu še ostal prostor za kako »kilco« v prtljagi in je tako lahko tovoril mojo SOTA opremo na letalo.
Poleg vseh ostalih aktivnosti sem si odtrgal čas še za dve SOTA aktivaciji. Prva je bila še na neaktiviran hrib precej blizu kjer smo bili nastanjeni. Ko sem od doma gledal po netu je izgledalo vse dokaj normalno in se mi je zdelo čudno zakaj to še ni nihče vrha ni aktiviral. Na mestu samem mi je bilo jasno:
Slika
Ja prepovedan prehod. V bistvu je hrib že znotraj naravnega parka in moraš imeti dovolilnico. V svoji polomljeni španščini možakarju, ki je na parkirišču opozarjal in obračal ljudi, dopovem, da grem zgolj na hrib in da bom kmalu nazaj. Še v pogovoru stopim skozi in nadaljujem po poti. Malo se je bilo treba naredit francoza, možakar pa se tudi ni hotel prerekati z mano saj je videl, da jezikovna bariera prevelika in da ga očitno ne zastopim nič :)

Slika

Pot na vrh poteka sprva po urejeni in označeni potki vendar potem zavije proti soteski ki je glavna atrakcija tam okoli. Na vrh ne vodi nobena pot, zato je potrebno iskati prehode med grmovji in skalami. Ker je gre za mediteransko pokrajino z nekaj več padavinami in hkrati za kraški svet je bilo vse prej kot lahko. Obvezna je dobra obutev in nekaj kondicije. Na vrhu je sicer senca, vendar ne priporočam, da vrh napadate poleti, ker je že v začetku marca bilo od 15 do 30 stopinj.
Na vrhu se takoj lotim aktivacije. Kot sem predvideval sem imel veliko težav z Evropo. Neverjetno veliko je bilo špancev, naredim pa tudi nekaj Slovencev. Poskusim tudi na 2m FM in to v španščini a ni bilo junaka.
Vrh mi bo ostal v spomini zaradi pester botanike in pa zaradi velikih jastrebov ki so elegantno jadrali ob pobočju. Seveda tudi razgled ni bil slab.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika


Drugi vrh na katerega odrinem pa je bil že nekajkrat aktivirani EA7/CA-007 Lijar. In zakaj že, ja zaradi tega ker je lahko dostopen. Praktično se nanj pripelješ z avtom in tudi jaz se nisem pretegnil. :)

Slika
Slika

Vrh ni nič kaj posebnega, ravno nasprotno, dolgočasen brez razgleda no razen, če ne greš proti robu tega dokaj ravnega hriba.
Slika

Sem si pa zato nameraval vzet malo več časa za delo na frekvencah a so bili očitno pogoji zelo slabi in nisem naredil dosti zvez ter tako kmalu zaključil.
Kljub temu da sem bil v Andaluziji tudi radioamatersko aktiven mi verjetno ravno ta del ne bo ostal prav v spominu. Brez dvoma je to pokrajina za videti predvsem pa za doživeti. Poleg tega nam je potovanje zelo dobro začinil tudi vsem dobro znani virus, saj smo imeli kar nekaj problemov pri vračanju v domovino.
Hvala S52AU, S53YL, S55OO, S57AX, S57D, S58J, S58MU, da ste se trudili z mojim šibkim signalom.

Odgovori