9A/PH-044 Trike

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

9A/PH-044 Trike

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Na otoku Krk so trije SOTA vrhovi. Z aktivacijo dveh v juniju letos ni bilo težav, jih je bilo pa toliko več s tretjim Trike nad Drago Bašćansko.
Z avtom proti Baški, v Dragi Bašćanski pa sem po navodilu domačina pri drugem betonskem križu zavil levo navzgor po betonirani cesti. Malo še po kolovozu, ki pa ga hitro zmanjka. Od tu vodi na začetku malo zaraščena steza po dolinici malo desno navzgor. Po 40 minutah sem še v senci prišel na planoto in ob kamnitem zidu po kolovozu po 10 minutah prišel na prečno makadamsko cesto. Na desni strani je betoniran bajerček z vodo za ovce. Do tu itak ni težav z orientacijo.

Pot navzgor
Slika

Slika

Slika


Proti vrhu planote
Slika


Začetek kolovoza na planoti
Slika


Kamniti zidovi na desni z jutranjo senco
Slika


Moja senca na kolovozu
SlikaTu sem prišel na prečno makadamsko cesto s kolesarsko oznako in bajerčkom.
Tu sem srečeval tuje gorske kolesarje in enduro motoriste.

Slika

SlikaKo sem bil prvič tu, mi je odpovedala kartica v Garminu, zato sem mislil, da je vrh bolj proti SZ in tam kolovratil 6 ur. Na GE je to modra pot, v drugem iskanju pa rdeča približna sled.

Slika


Tokrat sem šel po cesti le malo levo, nato pa sem jo prečkal in šel proti vrhu po levi strani doline na planoti. Med kamni je bilo najbolj smiselno držati se potk od ovc.

Slika


V ozadju se je že videl vrh, nato pa po dveh urah končno na vrhu.

Slika

Slika

Slika


Razgled s 475m visokega vrha Trike proti SZ na rt Glavina

Slika


Pa proti SV na rt Sidro in otok Zečevo

Slika


Ker je pihala burja, sem imel kar nekaj težav s postavljanjem end fed žične antene, ki sem jo postavil v smeri burje. Naredil sem 20 zvez na 40 in 20m SSB z DL, ON, EA2, SM, G, I, OE, OZ, OH, YO IN GI.

Slika

Slika


Dol sem šel po vzhodni strani dolinice in prišel na konec zgornje ceste do predela Petrakov, kjer je izhodišče za Diviško, ta pa je vzhodno od vrha Trike.

Slika


Od tu pa ob kamnitem zidu proti jugu do ceste, par sto metrov desno do kolesarske oznake, pa levo po kolovozu in navzdol do avta.


Še ograde za ovce
SlikaMogoče malo preveč fotk, ampak so z dveh tur.

73, Bojan

Odgovori