9A/PH-028 Mocvil

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
S56LXN
Prispevkov: 246
Pridružen: 14 Jan 2009, 08:30

9A/PH-028 Mocvil

Odgovor Napisal/-a S56LXN »

Najprej sem šel na Orljak 9a/PH-026, toda po 10 minutah sem opazil, da sem v avtu pozabil mobi. Tako s tega hriba ni nobene fotke. Je pa vrh kar razgleden z jeklenim rdečim križem za pritrditev polagalk.

Mocvil je 1060m visok vrh, ki se nahaja na drugi strani ceste nad Račjo vasjo v smeri SZ od Orljaka. Z avtom sem zapeljal malo nižje. Imel sem zapisane koordinate odcepa za slabo gozdno cesto, po kateri je na sredini rasla trava višine 40cm in po njej kar s težkim srcem peljal naprej, ne vedoč, če ni vmes še kaj tršega. Na koordinatah, kjer naj bi se začela steza proti vrhu, sem v senci parkiral na travi. Brez koordinat izhodišča proti vrhu ne bi našel.

Slika


Odšel sem po mali travnati jasi proti gozdu oziroma bolj grmovju in opazil slabo shojeno in zaraščeno stezico skozi grmovje in brinovje. Ta je sem ter tja zginila in sem se moral včasih tudi skozi trnje prebijati višje. Pa spet malo slabo vidne steze, pa spet gremo po svoje. Tako skoraj do po vrha.


Slika

Slika


Sem mislil, da je tam že vrh

Slika


Toda vrh je bil višje, do njega pa sem prispel po levi strani skalovja višje.
Bilo je zelo vroče, malo me je reševala senca gozdnatega vrha.
Naredil sem 14 zvez na 2, 6m in 70cm, od tega 5 S2S z S5 operaterji. Za polagalko in inv V anteno pa tu ni prostora. Le za vertikalno anteno.

Še slika vrha

Slika73, Bojan

Odgovori