ON/ON-027 Pottelberg

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

ON/ON-027 Pottelberg

Odgovor Napisal/-a s53x »

Slučajno sem se nahajal v Belgiji. Slučajno zato, ker je bila primarna zadeva kolesarjenje po legendarni trasi ProTour kolesarjev, na tlakovanih cestah Paris-Roubaix. 140 km poti po žgočem soncu, od tega 31 km tresočih, ma kljub polnovzmetenemu kolesu zares tresočih kilometrih tlakovcev (fr.Pave).
SOTA vrh Pottelberg se nahaja ravno nekje na pol poti med Roubaixom in Brusljem, ki sva si ga zadala za vmestni cilj na poti proti domu. Ko pri nas rečemo SOTA, imamo v mislih hrib, konkreten hrib. Tu, v Belgiji pa s tem mislijo na anomalijo v terenu. Cel predel se nahaja na približni višini 50m nmv, sota vrh pa se steguje celih 157m visoko. Tako visoko je, da so na njem celo nogometno igrišče in par pokritih teniških igrišč. Vrh je en velik planotasti plato in določitev točne lokacije sota vrha lahko predstavlja manjši problem. Ali pa ne. Meni ga ni, ker sem se zaradi dežja zavlekel pod eno drevo na robu nogometnega igrišča in sem siguren, da je ravno tam, pod gostimi vejami, ki ne spuščajo dežnih kapčjic, pravi vrh.
40m band je bil precej tih. Danes berem, da so bili ravno v tistem času neki silni izbruhi na soncu tako, da je lahko tudi to vzok. Edino QRN prasketanje bližnje nevihte je dvigovalo S indikator na postaji.
Popolnoma nezanimiva aktivacija s stališča razvajenih S5 postaj, ki na domačem terenu gonimo vsaj začetni 20 minutni pile-up, zato sva se na hitro spokala z vrha in skočila še do 120 km oddaljenega Bruggea. Spet sva bila turista, tako kot nešteto drugih v tem UNESCO-vem mestu.

Slika
ON/S53X/p

Slika
Mi2 na Bicikli v mestu Brugges

Admin S58R, lahko odpreš še eno temo ON-Belgija in preneseš objavo tja? PSE
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Re: ON/ON-027 Pottelberg

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Evo Miloš, urejeno :)
Jure S57XX

Odgovori