Etika in operaterski postopki za radioamaterje

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

Etika in operaterski postopki za radioamaterje

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Zdravo!

Na bandu se vse preveč srečujemo z raznimi neumnostmi, ki so lahko posledica neznanja :? , prevelike zaverovanosti v samega sebe :geek: ali celo namerne zobe :twisted: . Morda smo izpite naredili pred desetletji, sedaj pa so razmere drugačne in moramo kaj spremeniti v lastnih postopkih :oops:. Morda so nas na tečajih celo kaj napano naučili :?: Morda bi radi samo malo obnovili znanje in se zamislili, če delamo vse prav :mrgreen:?

Vsem tem je namenjen tekst, ki sta ga pripravila marsikomu dobro poznana Marc ON4WW in John ON4UN. Za prevod je krivo slabo vreme v decembru in januarju, ki naju je z Jurijem S57X iz vrhov pregnalo za tipkovnico.

Ko sem prevajal določene dele teksta, so se mi kar prikazovali klicni znaki nekaterih naših lovcev. Upam, da bodo v tekstu našli nasvet, kako izboljšati svoje postopke.

No, tudi aktivatorji lahko najdemo precej nasvetov. Hočeš - nočeš doživi vsak svojih nekaj minut slave na vrhu - takrat nisi nič drugega kot redka DX postaja. Marsikdo ima strah pred pileupi (posebaj na CW), zato bodo nasveti v tem tekstu še kako dobrodošli.

Preberite, si morda natisnite in imejte ob postaji.

Dokument lahko dobite TUKAJ.

14.7.2010 edit: link
Jure S57XX

s51zj
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2009, 18:48

Re: Etika in operaterski postopki za radioamaterje

Odgovor Napisal/-a s51zj »

Iskrene čestitke obema za izdelek in vloženi trud.

Ko sem se pred dobrim letom po dolgi pavzi spet aktiviral na RA frekvencah sem si prav z angleško verzijo pomagal pri obnovi znanja in pri tem samo v cw načinu dela odkril nekaj podrobnosti, ki sem jih bil naučen ali sem se jih priučil drugače (narobe), da o vsem ostalem poučnem branju niti na govorim.
Iztiskano angleško verzijo bo nemudoma zamenjala vajina, ki bo seveda deležna večkratnega prebiranja, saj je (vsaj v mojem primeru) enostavneje prebirati teks v slovenskem jeziku, kot s slovarjem v roki. Zagotovo bom odkril še marsikaj novega, kar sem sem s svojim znanjem angleščine v izvirniku spregledal.

Prevod je odličen prispevek k vzgoji in izobraževanju vseh nas radioamaterjev. Hvala obema.

73, Sergej S51ZJ

Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

Re: Etika in operaterski postopki za radioamaterje

Odgovor Napisal/-a s53x »

14.7.2010 10:34 popravljena povezava, ki sedaj kaže na novo verzijo.
14.7.2010 17:57 zamenjana datoteka z novo z vodnim žigom
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Odgovori