HA/ND-016 Nagy-Tenke

Moderator: s58r

Odgovori
Uporabniški avatar
s57xx
Prispevkov: 1066
Pridružen: 19 Maj 2008, 08:08
Kraj: Škofja Loka

HA/ND-016 Nagy-Tenke

Odgovor Napisal/-a s57xx »

Nagy-Tenke je 338m visok sosed Lendavskih Goric. Le cca 2km zračne linije sta oba vrhova vsaksebi. Kakšna bo njegova končna usoda po spremembi SOTA pravil mi ni poznano, saj ne poznam dovolj dobro terena tam okoli. Zaradi 11m večje višine pa bo v vsakem primeru premagal naše Lendavske Gorice.

Slika

Neke pametne peš poti od Lendavskih Goric do tega vrha na Madžarskem mi ne uspe najti. Tudi z domačini si ne morem pomagati, saj ni nikjer nikogar. Zato se proti vrhu odpravim po cesti. Po drugi poti, kot sem se pripeljal, se spustim v Lendavo in nadaljujem proti »zloglasnemu« mejnemu prehodu Dolga vas. Tokrat je na cesti komaj kaj prometa. Nadaljujem do zaselka Redič in se prepustim smerem, ki jih predlaga GPS. Obiskovalcem brez navigacije pa lahko pomagajo ne preveč pogoste usmerjevalne table za Nagy-Tenke. Vsaj kak kos zemljevida, pa tudi če je stiskan z interneta, še kako pride prav, saj večji del poti od Rediča do vrha poteka po pogozdenem terenu. K sreči ni kakih večjih odcepov, ki bi nas lahko zavedli. Ko pridemo do konca asfalta pa je že potrebno malo pogledati, kam naprej.

Slika

Avto pustim pod manjšo skupino hiš, ki stojijo južno od vrha. Le dobrih 10 minut hoje me čaka in očesni dvoboj z dvema renčečima sitnobama na štirih nogah, ki jih nato lastnica ene od hišk odžene. To pa je tudi edino življenje, ki ga vidim in srečam.
Na vrhu stoji betonski telekomunikacijski stolp, vse okoli pa je krepko poraščeno. Del zemljišča severno od stolpa je pred kratkim pokošen in očiščen podrasti. Tu je idealno mesto za postavitev antene, PPS pa predstavlja kamnit blok ob stolpu.
Band je še bolj žalosten od jutranje aktivacije GS-027. Zvez je zgolj za vzorec. Dan in ura očitno nista optimalna, a bo moralo zadostovati. UKV aktivatorjem se slabo piše v teh koncih, kar sem ugotovil že v Lendavskih Goricah, zato se tu niti trudil nisem.

Nekaj slik je TUKAJ
Jure S57XX

Odgovori