EI/IW-087 Maumfin

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

EI/IW-087 Maumfin

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Ponudila se je priložnost in delovne obveznosti na Irskem sem podaljšal še v privat ogled zahodnega dela tega otoka. Na kratki turneji se mi je pridružil tudi sodelavec, s katerim sva za namen potovanja vzela rent-a-car. Taka fleksibilnost je seveda pomenila tudi možnost, da napadem in poizkusim aktivirati kak hribček.
Za napad si izberem 172m visok Maumfin, ki je veljal za neaktiviranega. Ta dan je bilo sicer zelo spremenljivo vreme zato je bilo pričakovati dež, o vetru pa verjetno ni potrebno izgubljati besed.
Parkirava kar ob cesti, skočiva čez kamnite in kasneje žičnate pašne ograje in nadaljujeva proti vrhu. Pot ni bila prav kratka, saj sva štartala skoraj iz »nule«. Bolj me preseneti podlaga oz. tla po katerih hodiva. Šotasta tla namreč zadržujejo veliko količino vode in to tudi pod naklonom, tako da, tudi če je strmo hodiš kot bi hodil po mlakuži. Seveda so bili čevlji takoj mokri.
Prostran vrh ne nudi nič razen kup zloženih skal, ki mi je vsaj malo služil za zavetje pred močnim vetrom ki je pihal iz Atlantika. Primerno temu sem tudi postavil vertikalko. Na frekvenci tokrat seveda zelo dobri signali iz UK, centralna Evropa pa pričakovano tokrat malo slabše. Presenečen naredim celo tudi Janka S56RPJ. Delo prekine še močnejši veter s sodro, ki me je zelo bodla v obraz, tako, da sem na brzino spakiral in se peš odpravil proti avtu, kjer me je že čakal kolega.
Izkušnja nepozabna in lepa kot tudi pokrajina sama. Če bo možnost, se tja gor še vračam.

Slika
Slika

Odgovori