S5/TK-040 Veliki Črmenjak

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 339
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/TK-040 Veliki Črmenjak

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Pot me je tudi tokrat zanesla v vipavsko dolino in ker je to daleč je potrebno izkoristiti cel dan. Na vrsto je prišla tudi SOTA in to po zeloooo dolgem času. Ne vem zakaj a očitno sem star in v zelo hladnem vremenu se mi nič ne ljubi postavljat te žice itd.
Pristopam iz smeri Tromeje naprej po verjetno novi asfaltni cesti. Najprej sem jo mislil mahniti na Mrzovec a je cesta naprej zaprta zaradi del, pa tudi zaledenela celo in neprevozna za osebni avtomobil. Hitro spremenim odločitev in se podam na Veliki Črmenjak. Na tem forumu sta dva opisa a sem se odločil, da pristopim kar direktno iz te nove asfaltne ceste. Krenem jo po vlaki navzgor in ko se le ta neha kar direktno po azimutu v hrib (glej sliko – pot). Snega je na severnem delu še kar nekaj in nizka obutem se ne izkaže za najbolj primerno.
Slika
Ko pridem na vrh ugotovim, da je pravi vrh desno oz. bolj proti zahodu, zato se preko manjšega sedla spustim na vrh kjer je prevrnjen kamen z označenimi gozdnimi mejami. Točno tu mi GPS kaže tudi pravi vrh. Nekoliko naprej je tudi bukev z brazdasto bulo, kjer je delal že Miloš, S53X a tudi tam je še čisto veljavna aktivacija.
Delo na bandu kar lepo steče in kljub neaktivnosti nimam večjih težav. Glede na slike opažam, da je vrh nekoliko boljše obiskati jeseni ali pozimi, ker boste vsaj malo imeli od razgleda, antena pa bo lažje izsevala kak vat, saj ni listja.
Nazaj se vračam deloma tudi po cesti, ki pa je večinoma zasnežena.

Slika
Na tej sliki se v daljavi vidi tudi bulasta bukev. Kje je višje je težko reči

Slika
Prevrnjek kamen ne morete zgrešiti

Slika
Tam pa tam je še kar nekaj snega

Odgovori