S5/PK-012 Stolpnik

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 372
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/PK-012 Stolpnik

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Juhej, verjeli ali pa ne to je moja prva aktivacija PK SOTA regije in to po skoraj 15. letih moje SOTA aktivnosti. Ne vem kako, ampak dejansko me ni nikoli pot zanesla v te kraje skupaj z željo po HAM udejstvovanju. No tudi sicer se nisem kaj preveč potepal po hribih tega področja, zato je bilo in upam, da bo tudi v prihodnje še toliko večje doživetje.
Stolpnik napademo družinsko, zato je bilo potrebno najti tudi primerno izhodišče, kar pomeni nekako prilagoditi dolžino poti za vsakega člana, posebej z namenom, da se jim ne »zaskuti« in da bomo še kdaj šli. :)
Parkiramo pri lovski koči Štepih. Tukaj Obe cesti, ki vodita iz Spodnjih stranic sta v solidnem stanju. Od koče do vrha je dobrih 150m višinske razlike zato jih premagamo zelo hitro.
Na vrhu je razgledni stolp iz katerega se vidi daleč naokoli. Pri nas je zelo zelo pihalo zato se nismo dolgo zadrževali, poleg tega pa tudi razgled ni bil kaj prida.
Spodaj ob stolpu sta dve manjša lesena objekta in prav ob enem tudi samo postavim svojo vertikalko.
Kljub poraslem vrhu in drugim objektom je na KV zelo dobro »letelo«. V logu kmalu veliko zvez. Razočara me tokrat samo 2m FM, saj sem pričakoval vsaj kak odziv. No pa drugič.

Slika

Slika

Slika
Anteno postavim še bolj levo od leve kočice, vendar pozabim slikati.

Odgovori