S5/KS-007 Kalški greben

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/KS-007 Kalški greben

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Parkiram nekje ob cesti pod kmetijo Roblek nad Kokro. Parkiranje je kar zahteven proces v tem delu, saj je potrebno upoštevati vse prepovedi o parkiranju, ki jih pa v tem delu ni malo. No ampak parkirati se vedno da, še posebej če imamo vsaj kanček razuma, da svojega 4 kolesnika ne »rinemo« do kamor se le da, ne zasedamo odlagališč za hlodovino, ne zapiramo vlak in drugih poti, ne uničujemo travnikov in podobno. Še posebej se zavedajmo, da smo tukaj zgolj gosti in da so prav te ceste še najmanj financirane iz našega žepa.

Od parkirišča jo mahnem direktno navkreber, kjer se kasneje priključim na markirano planinsko pot katera pelje naprej v Roblekov kot, v/na Dolge njive in naprej na vrh. Ker sem s seboj imel tudi moj taxi za v dolino, sem za pot na vrh potreboval slabe 3 ure.

Na frekvenci sem bil presenečen nad odzivom na 40-ih metrih, precej slabše je bilo na 30m, katastrofa pa na 20m.

Po natanko 12 letih mi je Kalški greben zopet pustil lep spomin. Botanično bogat in razgleden, vendar tokrat nekoliko hladnejši, kar je verjetno botrovalo temu, da nisem videl niti ene kače, ki jih v tem koncu ne manjka.

Franci prav': »Pa lep pozdrav do naslednjega hribčka!«

Slika
Dolge njive

Slika
Na vrhu

Slika
Lep pogled proti Grintavcu, Skuti,...

Slika
Na poti nazaj

Odgovori