Vajnež S5/KA-030 in Stol S5/KA-001

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

Vajnež S5/KA-030 in Stol S5/KA-001

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Zopet super vremenska napoved in nekaj več časa. Popoldne me "naši" zapeljejo do Valvazorja. Sprva sem nameraval na Vajnež preko Potoške planine a nisem
poznal poti in glede na to da sem imel malo časa do noči nisem upal tvegati. Krenem jo direktno proti Žirovniški pl. in navzgor preko prižnice. Kakih 300m pod vrhom
zavijem levo čez snežišče. Pot po grebenu se mi je zdela zelo dolga, tako, da ko sem prišel do Potoškega Stola sem že mislil, da sem na Vajnežu a se na SZ dviguje še višji vrh.
Takoj ko prispem na vrh postavim anteno in šotor. Tokrat sem s seboj vzel tudi Markotovo (S50P) super lahko jagico za 2m.

Večino časa na frekvenci namenim 2m in sicer v SSB ter FM. Skupaj z Francijem po sili potujeva po vseh bandih kar ji premore moja nova-rabljena FT-817. Ja ni kaj, na FM se mi ni bilo potrebno več zaj... s tistim kitajcem in to je bilo že dobro. Kljub temu sem imel s seboj tudi stari dobri PFR-3, ki je poskrbel da sem naredil tudi nekaj zvez v CW.

Zjutraj pospravim in jo mahnem proti Stolu. Na stolu zopet "navalim" na 2m SSB in CW. Nekako mi uspe skompletirati zvezo z YU1EV iz KN04 lokatorja.
Sončen dan je poskrbel, da je vrh obiskalo tudi nekaj planincev. Nekdo od teh celo pristopi in povpraša po Bojanu - S56LXN, če ga poznam :)
Po cca. treh urah užitka na bandih se odpravim proti Ljubelju, kjer me pobere žena.

S Stolom sem tako končno po sedmih letih uspel aktivirati vse trenutno veljavne vrhove v KA regiji. Dve aktivaciji v daljni prihodnosti nameravam ponoviti, to sta Begunjščica, ker imam samo FM zveze brez HF-a in pa Konjščica, ker nimam nobene dobre slike iz vrha.



Slika
Na Vajnežu

Slika
Stol

Slika
Čudoviti botanični svet pod Vrtačo
Slika

Uporabniški avatar
s53x
Prispevkov: 457
Pridružen: 20 Maj 2008, 15:36
Kontakt:

Re: Vajnež S5/KA-030 in Stol S5/KA-001

Odgovor Napisal/-a s53x »

Slavko, čestitam za vse KA.
http://s53x.wordpress.com/
First S5 SOTA Mountain Goat !

Odgovori