S5/KA-029 Šentanski vrh

Moderator: s58r

Odgovori
s53xx
Prispevkov: 354
Pridružen: 16 Jun 2008, 12:26

S5/KA-029 Šentanski vrh

Odgovor Napisal/-a s53xx »

Po dolgem času je bilo skoraj brez oblačka in to celo za polno luno. Nočna aktivacija je bila tako neizogibna.
Podal sem se na Dobrčo in naprej na Šentanski vrh, ki pa je v bistvu najvišja točka Dobrče. Družbo mi je tokrat delala Marina, S56ZZZ.

Lep nočni pohod iz Bistriške in preko Lešanske planine nama je vzel dobro uro. Naglavnih luči praktično nisva potrebovala in to ne samo pri hoji, temveč tudi pri pisanju loga. Noč je bila tudi sicer zelo mirna in dokaj topla, vendar je veskozi malce pihljalo, tako da kapa ni bila odveč.

Nočno življenje na SOTA frekvencah ni ravno živahno in vsakič ko se odpravim na nočno aktivacijo vem, da bo bo težko zagotoviti tisti minimum štirih zvez na band. Tokrat sta me presenetila S57ILF in S56IHX na UKV-ju saj sta imela postaje očitno na STBY. Delal sem še nekaj drugih znancov ki so vedeli za moj
naskok. Na KV mi je "življenje" lajšal S57AX, ki je vešč telegrafije in me je tako spotiral na SOTA watch-u. V debeli uri aktivnosti logiram tudi dva USA in en JA znak.

Grenak priokus večera so pustile slabe baterije v fotoaparatu, saj praktično niso imele več kapacitete. Telefon seveda ni sposoben zajeti pametne slike v takih svetlobnih pogojih.
Ker sem bil po dolgem času zopet na Dobrči pa me je tudi presenetilo ogromno novih gozdnih poti nad 1400m in tudi ogromno polomljenih dreves.

Se slišimo prihodnjič!

Slika

Odgovori